Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 14 юли, 28 юли, 4 август, 18 август
Място: Рила
Свободни места: 15
Цена: 295 лв
Запази място

Ако харесвате Рила, то това е вашият маршрут! Една страхотна комбинация в алпийската част на Мальовица, известните седем рилски езера и първенецът на България и Балканите!

Маршрут е създаден за любителите на рилската прелест. Преходите са с умерено натоварване, но програмата е подходяща и за туристи с малко стаж 😉 А и изходните точки също са съобразени така, че багажа в раницата ви да не е много. Обзорна гледка на прочутите седем рилски езера от връх Отовица, класически преход от тях до символът и гордостта на българския алпинизъм – връх Мальовица, Страшното езеро под гранитните зъбери и най-високата точка на Балканите са една малка, но достатъчна част, за да се влюбите в Рила!

Рила планина е най-водната планина в България. И не е само една езерната група от седем рилски езера… Обещава ме ви поне още две такива. И не напразно Рила е Национален парк – призван да съхрани и опази за идните поколения тази красота – върхове, гори, цветя и животинки!

След дни из пътеките, наситени от гледки, върхове, езера и реки – може да се поглезим в лукса на чамкорийските ни домакини. Програма мечта!

Защо този маршрут?
– Активна почивка из най-водната планина в България
– Прочутите седем рилски езера… а и още
– Гордостта на българския алпинизъм – връх Мальовица 2729 м.н.в.
– Изкачване на връх Мусала 2925 м.н.в. – най-високият връх в България и на Балканите
– Удобни изходни точки – възможност за личен превоз
– Нощувка в прекрасен хотел с басейн и сауна
– Усмихнат планински водач, организатор и приятел

Програмата в детайли:

Ден 1.  х. Вада – вр. Зекирица – х. Ловна
Самостоятелно пристигане до разклона за ЦПШ – Мальовица. до 11:30 ч. Кратък пешеходен преход до х. Ловна. В случай, че групата е борбена – връх Зекирица – първенецът на Лакатишка Рила с невероятна гледка към Мальовишкия дял. Това ще ни коства още час, час и половина, но си заслужава! Пристигане и настаняване в хижата. 

Ден 2.  Седемте рилски езера – вр. Отовица – х. Иван Вазов
Закуска. Днешната разходка ще ни отведе до причудливи места! Е малко пот ще се лее, но има и изкачване. С лека крачка започваме да отброяваме всяко едно от познатите седем рилски езера. След като се изкачим до второто езеро – време за почивка и промяна в пътеката. Поемаме към връх Отовица… Уникална гледка към всички езера от циркуса и към цяла Рила. Спускане към хижата за настаняване и вечеря. 

Ден 3.      вр. Мальовица – х. Мальовица
Закуска. Време е да потегляме по пътеката. Хубав и любим маршрут на всички любители на Рила – а защо е така ще разберете сами. Запленени от гледките и с бодра крачка пристигаме на връх Мальовица! Време е за обяд с панорама на 360 градуса. От тук вече започваме слизане покрай Еленино езеро до хижа Мальовица. Настаняване, почивка и вечеря.

Ден 4.      БАК – Страшно езеро
Закуска. Излетна разходка или ден за почивка. Решавате сами, но ние ви препоръчваме да ни последвате. Клин, клин избива, а мускулна треска се бори с ходене и бира! 😀 Днешната програма е да достигнем до Страшното езеро. Пътеката първо ще премине през чудното място и заслон БАК. Кратка почивка и през скалните блокове навлизаме под шеметните зъбери на венеца от върхове – Попова капа, Купена… Орловец и Злия зъб… Обяд в това страховито място и е време да се върнем на изходна точка. Слизане до планинската школа „Христо Проданов“ и с колите към Боровец. Настаняване в хотел с малко глезотийки. Вечеря и нощувка.

Ден 5.      вр. Алеко – вр. Мусала
Закуска. С кабинковия лифт до х. Ястребец,. Време е да начертаем маршрута и да го изпълним! Целта е през връх Алеко до първенеца на България и Балканите – връх Мусала 2925 м.н.в. От горе ще наблюдаваме мусаленските езера и се пита в задачата колко са те? Връщането до лифта през заслон Ледено езеро и хижа Мусала. Кацаме в Боровец и е време за релакс в хотела. Вечеря.

Ден 6.      Боровец
Закуска. В днешния ден може да направим една кратка разходка до Черната скала и разбира се по желание на групата – посещение на Двореца Царска Бистрица. Около обяд ще си кажем „Довиждане“ и до скоро в планината!


Дати:  14 юли, 28 юли, 4 август, 18 август

Обща стойност на програмата: 295,00 лева

Цената включва:
– Цялостна организация на летуването и планински водач
– 3 нощувки в хижа, в обща стая и общи санитарни помещения
– 2 нощувки в хотел в к.к. Боровец
– Всичкото хранене за дните на летуването – закуска, обяд и вечеря
– Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
Транспорт до начална и от крайна точка, лифт – около 14 лева, трансферите в програмата – около 10 лева (ако сте без личен превоз), разходи от личен характер.


Отстъпки: наши приятели, студенти и семейства -5%
Първо дете до 12 г. (настанено на доп. легло в хотела) – цена на програмата 195 лв.
Второ дете до 12 г. (настанено на доп. легло в хотела) – цена на програмата 245 лв.

Програмата не е подходяща за деца под 8 г.! Липсата на планинарски опит не е пречка, но в случай че имате трудности с ходенето и честата смяна на височини – то това не е вашия маршрут!


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!