Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 5 април
Място: Гребен планина
Цена: 45 лв
Запази място

Една фантастична еднодневна програма, в която Драговски камък (1118 м.н.в.), наричан още Трънския или Българския Матерхорн, заради внушителната си пирамида, ще бъде основен акцент. Пътеката ще ни отведе по неговото скално ребро и ще се спуснем от другата му страна, за да посетим и Бежанската пещера и Драговското врело. След това ще отидем на чудния Врабчански водопад, а невероятните скали около него му придават вълшебен чар! За финал ще се качим на изумително панорамния Стакьов камик и попътно ще се отбием и на Парамунското ханче, за да заредим енергия за следващи приключения.
Гребен планина е разположена на границата между България и Сърбия, като по-голямата й част е в пределите на нашата западна съседка. Внушителното й било, макар и не много високо има изумително красива форма. Прехода общо ще е около 5 часа. При изкачването на Драговски камък има скален праг, който не е труден, но изисква и използването на ръце. Получава се истинско мини пиринско преходче.

Това беше краткият разказ, а пътуването започва в 7.30 ч. от паметника Левски. По прогнози сме обратно в София около 18.00 ч.

Цена 45 лв.
Цената включва:
+ Планински водач
+ Застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване
– Храна
– Лични разходи

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 3 дни