Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 19 юли, 2 август, 23 август
Място: Пирин
Цена: 315 лв
Запази място

Хубава е нашата Пирин планина!
Какви високи върхове, покрити цяла година със сняг; какви зелени долини, какви страшни борови гори, какви дивни хубости! (…)
А бистри хладни поточета весело скачат от стръмните урви, лъкатушат из миризливите долини и сладко, сладко шумят, сякаш че пеят нещо… 

Иван Вазов, 1889 г. „В Пирин“


Задоволете окото си с шеметни гледки из алпийската Пирин планина с прекрасна обиколка на северния ѝ дял. Приготвили сме ви маршрут, чрез който ще успеете да усетите магията на Пирин – планината за смели сърца. Почти през цялото време ще бъдете над 2000 м.н.в., а върховете над 2500 м.н.в. ще бъдат част от вашето ежедневие… а езера? Езера, езера да искате. Накъдето и да се обърнете – мрамори, гранити и езера!

Пирин планина е част от списъка на UNESCO зa световно наследство, което само по себе си е достатъчна гаранция за уникалността на планината. Нейният алпийски и суров характер привлича и покорява сърцата на туристи от цял свят.

Нашето алпийско приключение ще приключи в хотел с минерален басейн и топла сауна, заслужена награда за верните ви крака, тяло и душа!

 

Защо този маршрут?
– Планинарстване из най-алпийската планина в България
– Запознаване с флората и фауната, и с магията на Национален парк Пирин – част световното наследство на UNESCO
– Изкачване на осем върха с височина над 2500 м.
– Изкачване на връх Вихрен 2914 м.н.в. – най-високият връх в Пирин и трети на Балканите
– Преминаване през резерват Юлен
– Разпускане в минерален басейн за финал
– Възможност за железопътно приключение с теснолинейката Добринище – Септември
– Усмихнат планински водач, организатор и приятел

 

Програмата по дни:

Ден 1  Добринище – х. Безбог
Самостоятелно пристигане в град Добринище до 13:00 ч. Трансфер до х. Гоце Делчев и от там пешеходен преход до х. Безбог / възмжно е и с лифт /. Настаняване в хижата и е време за кратка разходка и опознаване възможностите на групата с кратък преход в района. Връщаме се в хижата за вечеря.

 

Ден 2.  вр. Полежан – вр. Безбог
Закуска в хижата. Пешеходен преход до първенецът на страничното полежанско било – самият връх Полежан. Ще има гледка към Пирин планина! Време е за заслужена почивка и обяд над най-високо разположеното ледниково езеро на Балканите. Спускане към връх Безбог, и след това отново безбожно спускане до едноименните езеро и хижа. Вечеря и нощувка.

 

Ден 3. Попово езеро – зн. Тевно езеро – вр. Джангал
Закуска. Поемаме по пътеката към Попово езеро – най-голямото в Пирин. Кратка почивка на брега му, под Джангала. Продължаваме около езерото, а след това ни очаква красивия циркус на Момини езера. Разбира се има изкачване до тях и лява краледворска порта. От там… целта ни до обяд е видима – заслон Тевно езеро и самото Тевно езеро! Пред нас е Белемето – циркус с над 20 езера! Обяд в заслона и кратка следобедна дрямка. За желаещите още – разходка до един връх с извисена душа – Джангала! Връщаме се в заслона за вечеря.

 

Ден 4. зн. Спано поле – вр. Спанополски чукар 
Закуска в заслона. До обяд булевардна разходка до заслон Спано поле. От там обаче ни очаква изкачване – е хубавото е, че сме без раниците. Отново необяснимо красиви гледки, към циркус Спано поле, Бъндеришки и Башлийски чукари! Връщаме се в заслона за почивка и вечеря.

 

Ден 5. вр. Синаница – вр. Муратов – х. Вихрен
Закуска в заслона. Без много зор… но си е качване. Първа цел за деня – връх Синаница – мраморен връх, на страничното гранитно било 😉 След това сме длъжни да проверим, от кого е бягала мома Синаница и щем не щем връх Муратов е в списъка. От тук вече бавно и сигурно спускане към езерата, където има време за обяд и релакс. Хижата е близо, близо – ще пристигнем тъкмо за вечеря. Настаняване.

 

Ден 6. вр. Вихрен – Банско – с. Баня
Денят! Започва рано със закуска в хижата. Изкачването на връх Вихрен ще бъде през Големия Казан с кратка почивка за фото лов на еделвайси. За адреналинно настроените приключенци – карстов ръб Кончето, а за останалите – чай и вафли 😀 и да чакат. Изкачване на връх Вихрен – първенецът на Пирин и бронз в Балканската тройка! Обстойно преговаряне къде минахме, какво изкачихме… и къде желаем да отидем 🙂 Време е и за лек обяд, след което връщане в хижата. Трансфер до с. Баня – минералният оазис и рай за тялото и душата! Заслужен подарък за приключението Пирин. Може да ни подготвят и запомняща се вечеря!

 

Ден 7. Отпътуване
Ставане кой когато иска! Закуска в хотела и е време да си кажем “До нови срещи, Ирине-Пирине!”. Препоръчваме ви да продължите приключението с билет за влак по теснопътната жп линия Добринище – Септември. Едно пътуване в три планини, което ще помните дълго време!


Дати: 19 юли, 2 август, 23 август

Обща стойност на програмата: 315,00 лева

Цената включва:
– Цялостна организация на летуването и планински водач
– 5 нощувки в хижа, в обща стая и общи санитарни помещения
– 1 нощувка в хотел, с минерален басейн, сауна и готин персонал
– Всичкото хранене за дните на летуването – закуска, обяд и вечеря
– Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
Транспорт, трансферите в програмата – около 10-15 лева, лифт – 10 лева, разходи от личен характер.


Отстъпки: Учащи -20 лв.
Програмата не е подходяща за начинаещи туристи! Липсата на планинарски опит не е пречка, но в случай че имате трудности с ходенето и честата смяна на височини – то това не е вашия маршрут!


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!