Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 10 - 14 юни
Място: о. Самотраки, Гърция
Цена: 495 лв
Запази място

Магически, див и изящно красив, северният Егейски остров Самотраки има особена енергия и успява да привлече хиляди приключенци.

Разположен северно в Егейско море, този изключително зелен остров е идеален избор за любителите на природата и всеки, който търси предизвикателни физически дейности като туризъм и планинско катерене. Известната природна красота на острова се дължи главно на неговите водопади и шеметно красивите вирове, образувани между водопадите и скалите.

Да изкачим върха от нивото на морето си е предизвикателство, но ще бъде възнаградено с шеметни гледки… Да се насладим на планината сред морето.


ПРОГРАМА:
Ден 1    София – Александруполи – Самотраки
Ранно тръгване, според разписанието на ферибота. Пътуваме през Свиленград и Александруполис. От там 3 часов круиз, на който ще се насладим на чудни гледки към турския остров Гьокчеада, гръцкия Самотраки и чудните гледки към континенталната част на Турция и Гърция. Ако имаме късмет ще се насладим на делфини, които плават пред носа на кораба! Настаняване в семеен хотел, а вечеря ще бъде в изпитана гръцка таверна.

Ден 2   връх Фенгари
Отново ранно тръгване и изкачване на връх Фенгари 1611 м.н.в. прехода е около 10 часа за група, тъй като се тръгва от морското ниво. Гледките от върха са зашеметяващи и всяка стъпка си е заслужавала. Ако някой не е любител на дългите преходи, може да се наслади на тишината и спокойствието, на уникалната природа, на вековните дървета и разбира се на морето. Вечерта ще релаксираме с чаша узо и невероятните местни специалитети.

Ден 3  Светилището на богове
В този ден сме предвидили да разгледаме светилището на боговете, където са се извършвали мистичните ритуали-тайни свещенодействия, свързани с богове Деметра, Хадес, Хермес, Дионис. Чрез ритуалите, човек придобивал вечното покровителство на боговете, ставал по-добър и мъдър. Тук са се запознали Олимпия и Филип, от чиято любов се е родил Александър македонски. След това ще посетим каньона на река Фониас, където ще направим тричасова разходка и ще се изкъпем в прекрасните вирове, образували се под красивите водопади.

Ден 4 Водопадите на Самотраки, плаж и столицата Хора
Време е за море! Пясъчните плажове на острова са на наше разположение, а ако времето позволява ще се повозим на лодка покрай южните непристъпни брегове, ще видим 180 метровия водопад, който излива водите си в морето. По обяд времето е запазено, за да посетим и рибния ресторант Акрогиали, славещ се с най-вкусните морски деликатеси на острова, а за следобедната програма сме оставили столицата Хора и да се разходим по тесните красиви улички.

Ден 5   Плаж – Камариотиса – връщане у дома
Последен ден в този Рай. Плаж до обяд и с ферибота по обратния път, заредени с много емоции и впечатления се прибираме към България.


Цена: 495 лв. 

Цената включва:
+ цялостна организация и планински водач
+ транспорт с комфортен бус
+ 4 нощувки в семеен хотел в Терма (Самотраки)
+ фериботни билети
+ медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената не включва:
– храна
– лични разходи

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни