Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 17 - 20 април
Място: Родопа планина
Цена: 185 лв
Запази място

Великден из Източни Родопи. Една различна програма, в която акцента не е тавата с агнето и богатата великденска трапеза. Тук в изобилие обаче предлагаме гледки и доволно веловъртене. В събота преди Великден ще червим домашни яйца с природни багрила… Надяваме се!

1 ден Сборен пункт в 12.00 ч. в село Комунига. Яхваме колелата и се спускаме до река Боровица. Тук ще направим нашия лагер. Като за първи ден ще направим едно въвеждащо каране около 20 км. до село Безводно. След това ще си съберем дръвца и ще направим лагерния огън.

2 ден Вече готови за целодневно каране около язовир Кърджали. Като цяло днешна цел е веловъртене около язовира и меандрите на Арда. За повече адреналин ще минем по големия пешеходен мост над язовира. В този ден ще трябва да си купим и яйца за традицията багрене. Ще ги сварим в котлето, заедно с естествените багрила – лук, коприва, червено цвекло… и каквото намерим 😉 Вечерта ще проучим къде да се черкуваме.

3 ден В този ден ще се прехвърлим с транспорта от южната страна на язовира и ще направим кръгов маршрут през китни родопски селца, покрай хижите Млечино и Белите брези. За разкош ще направим пешеходно разнообразие до крепостта Кривус. Както казахме – без обилен великденски обяд, но доволно заситени от гледки. Е, да не може без храна, та в проучено кръчме ще презаредим доволно силите.

4 ден Последният ден е планиран за района на Ардино и Дяволския мост. В програмата са включени и  Орловите скали. Последен разбор с вкусен обяд… а може и на баня в Баните. Отпътуване.

Дневни преходи 30-35 км, а ако ни е малко можем да ги увеличим…. Всеки ден сме с малка раница с вода, сандвич и дрешка. Всеки сам си осигурява спален чувал и велосипед*. Последното може и наемане от нас.

Цена 185 лв.
Цената включва:
+ Планински и веловодач с помощ при авария
+ Палатка и шалте
+ Застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване
– Храна
– Лични разходи

Допълнително:
– Наем на велосипед – 30 лв. на ден
– Транспорт на велосипед – 30 лв. в двете посоки

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 7 дни