Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: всеки понеделник от 3 юни до 26 август
Място: Витоша
Свободни места: подходящо за деца от 6 до 12 г.
Цена: 175 лв
Запази място

Планинска занималня „Дивите козлета“ е една различна програма, която със сигурност ще посее зрънцето на планинарството у вашето дете! Това ща бъдат пет дни, в които със сигурност ще ви върнем детето заредено с емоции и с разредена енергия за пакости! Но гарантираме, че всеки ден ще се буди с готова раница и желание за деня в планината.

През петте дни ще обсъдим най-важните неща за планинарството. Ще разучим планините в България, както и особеностите на растителния свят във Витоша. Важни неща при планинарството са още и биваците, храненето и огъня край палатката. Несъмнено ще обърнем особено внимание на опасностите в планината, както и как да оказваме първа помощ на другарче.

Седмичният детски крайградски лагер е подходящ за деца от 6 (навършени) до 12 години. В програмата са включени пешеходни преходи съобразени с натовареността за децата, ролеви игри, практически занимания по ориентиране, туризъм и първа долекарска помощ.

Това е най-яката програма за планинска занималня! Защото го правим от сърце, с любов и уважение към планината! По всички програми „Дивите козлета“ с няс бяха 453 усмихнати деца през лятото на 2018 г. и сме сигурни, че могат да потвърдят думите ни. С доста от тях сме вече приятели!

През 2019 година ще добавим още маршрути, за да може дивите козлета да обходят повече места из Витоша, а и да надграждат наученото за планинарството. Всяка седмица из Витоша ще бродят две групи, в различни посоки, ще изучават планината с надграждане – всичко от дневните програми ще бъде различно и допълващо с наученото през предходната или следващата седмица. За да е наистина Диво изкачването на Черни връх – двете групи ще бъдат заедно, е с леко разминаване! 

Нашата успешна програма е следната:
ПОНЕДЕЛНИК

Планините в България – планинското богатство на нашата Родина. Ще се спрем по конкретно на Рила, Пирин, Стара планина, Родопите и накрая Витоша … Лек преход с опознаване на горските обитатели и растения. След като хапнем – първа тема за планинарството – темп на ходене в планината, преодоляване на различни терени при планински преходи. Ама разбира се – туристически преход, е ще има време и за игри!

ВТОРНИК

Каква е маркировката в планината – къде трябва да се движим, за да е безопасно … Туристически преход, по време на който ще търсим маркировката. Обяд в гората. След обяд също важна тема – ориентиране в планината – по слънцето, по обекти в природата, по обекти в града. Разбира се има време за игри!

СРЯДА

До обяд ще учим какви опасности крие планината и как трябва да се справяме с тях. Туристически преход. След обяд – алпийски възли – къде и как да ги използваме! Ще научим няколко възела, а след това преминаване на различни терени с помощта на алпийските възли и други туристически хитрини 😉 Няма как да минем без игри с туристическа тематика!

ЧЕТВЪРТЪК

Как, защо и къде да изградим бивак в планината – избор на място, видове биваци. Бивак от подръчни материали. Разпъване на палатка – класика! Обяд – около бивака. Самостоятелно приготвяне на обяда и печене на огън. Важна част от планинарството и оцеляването в природата. Днес ще бъде ден за игри!

ПЕТЪК

Проверка на знанията до тук. Важен поход – маркировка, ориентиране, начин и темп на ходене. Всяко хлапе ще бъде водач на групата за кратко време. Цел на днешния поход е изкачването на връх Черни връх – първенецът на Витоша. Тържествено връчване на Диплом за Млад планинар на върха пред паметника на Щастливеца!

Следващите нива на Планинската занималня и лагери ви очакват с Дивите козлета!


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“


Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран микробус
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– 2 обяда в хижа по меню (супа и основно)
– 2 обяда кетъринг – пица на пещ и сандвич в деня за Черни връх
– продукти за приготвяне на обяд в деня с биваците
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Диплом за Млад планинар
– Яката спортна тениска с бранд „Дивите козлета“


Цената не включва:
Всичко сме включили! Само разходи от личен характер (сок, сладолед и други)


Цена за седмичен лагер: 175,00 лева
Цена за втора и следваща седмица: 155,00 лева (без включена тениска)
Отстъпка за братче/сестриче: -10%
Отстъпка за Диви козлета: -10%

Отстъпките не се комбинират 🙂


Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 7 до 10 годишна възраст


Изискване към екипировката за децата:
– удобни обувки / маратонки * В никакъв случай да не са нови!!!
– малка и удобна раница
– долнище (с къси гащи в планината не се ходи!)
– тениска + една за преобличане
– тънко яке или горнище / суитчер
– шапка слънчева, шапка зимна (за Черни връх! Задължително!)
– слънчеви очила
– шише за вода
– плод или ядки за междинно хранене
– дъждобран (за всеки случай 🙂


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!