Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 28 апр. 2018 - 01 май 2018
Място: Родопа планина
Свободни места: 15
Цена: 129.00 лева
Запази място

Родопите са в своята пролетна премяна и всички поляни се надпреварват коя да е по-по-зелена! Гората разгръща своята корона и изпълва въздуха с цвят и аромат!

Звучи добре, а още по-добре ще е на място! Хайде с нас, за да задоволим всички сетива човешки! Гледки на обширните Родопи за окото, птици и тишина за ушето, приятели и природа за ръката, вкусната храна за езика и всичката тази картина за душата и сърцето! Подготвили сме ви класическа родопска разходка от Гела до Буйновското ждрело.

Обзорният връх Орфей е първата цел в нашата програма, веднага след като се запознаем с историята и тайнствата на Гела! Мугла пък ще ни приюти и ще прочетем откъси от „Време разделно“. Тайнствата на Чамла и опиянеността на пияната гора, свлачищните езера и уютната хижа Чаирски езера ще бъдат също част от програмата.

Очаква ни подземното царство на Хадес, за да измолим връщането на Орфея, а над Ягодина ще се извисим от Орлово око над самото Буйновско ждрело! За финал на това родопско приключение ще надникнем в красивата Ягодинска пещера и ще проверим колко дяволски е Дяволския мост в едноименната еко пътека!

Копнеете ли за Родопско приключение?

Програмата в детайли:
Ден 1 Събота, 28 април
Отпътуване в 8:00 ч. от стадион Васил Левски – с личен превоз (опция за организиран). След хубав път достигаме с. Гела. (Другоземците – среща в Гела – 10:30 ч.) Време е да се потопим в магията и тайнството на тора високо родопско селце! Посещение на старата черква, след което по пътеката! Време е за обзорния връх Орфей! Карлък му викат местните! Панорамата от върха е смайваща, ето защо не я описваме! Спускане към Мугла за заслужена почивка и вкусна вечеря! Хайтови разкази?Сега е момента! Нощувка.

Ден 2 Неделя, 29 април
Закуска. Раниците и към Чаирите. Преди това ще се отклоним, за да разберем къде е кралство Чамла – съдействаме за издаването на визи за всички записали се с нас! Очакват ни още пияната гора и красивите Чаирски езера. Настаняваме се в уютната хижа с любезни домакини и уникално вкусни гозби! Нощувка.

Ден 3 Понеделник, 30 април (вземете си отпуска)
Закуска, ама закуска! С натежели стомахчета потегляме по родопските пътеки – гори и полянки… по следите сме на Орфей към Дяволското гърло. Имаме време за пещерата и обяд в Триград. Пътят ни продължава до село Ягодина и връх св. Илия – известен ви с панорамната площадка Орлово око! И тук отново родопска гледка! Настаняване в къща за гости в Ягодина. Нощувка.

Ден 4 Вторник, 1 май
Честит празник на трудещите се! И на скитащите се също! Закусваме! и на бегом на манифестация! Да, ама не! Време е за Ягодинската пещера и чудната Дяволска пътека в Буйновското ждрело. След като им се насладим – отпътуваме към родните места, но преди това – почерпката е задълже!


Цената включва:
– една нощувка в семеен хотел Мугла
– една нощувка в хижа Чаирски езера
– една нощувка в къща за гости в с. Ягодина
– планински водач
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“

Цената не включва:
– лични разходи
– храна
– транспорт (възможност за транспорт с бус 8+1 места)


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събран брой група: 7 дни

При група 20+ туристи – ПОДАРЪК – вечери и закуски за всички дни