Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 3 март (4 дни)
Място: НП Рила
Цена: 310 лв
Запази място

Тазгодишният план беше за един любим пирински връх – Полежан, но алчността на новите стопани на х. Безбог леко ни отблъсна и за това нямаше много чудене в избора. Мальовица така или иначе щеше да влезе в плана за зимни изкачвания на дивите козлета. Беше въпрос на време… а след още един зимен сезон ще проведем Полежан без нужда от нощувка…

Няма нужда да описваме връх Мальовица – това е короната на Рила. Красив и емблематичен връх, задължителен в списъка на всеки един уважаващ себе си планинар. Ето защо е време да се отдадем на истинска зимна експедиция, изкачване измежду остри заснежени, респектиращи върхове, до обзорният връх Мальовица. Обучението ще бъде в района на хижата, като ще припомним миналогодишните неща от Експедиция Мусала, защото тук ходенето ще е повече!

Програмата:
Ден 1     Отпътуване от София в 8:30 ч. в посока кк Мальовица. Бусчето ни оставя на паркинга, а ние с раница се отправяме към хижата. След като пристигнем ще се настаним, а след това припомняме инвентара от Мусала и всичко необходимо за зимната планина.

Ден 2 – 3    В тези дни дивите козлета ще имат време да направят няколко „аклиматизационни“ изкачвания, както и доста информация, практика и обучение за работа с инвентара, долекарската помощ и особеностите на зимната планина. В един от дните – в зависимост от времето ще бъде изкачен и самия връх.

Ден 4     В зависимост от плана в дните до обяд децата ще имат преходи с обучения, а разбира се този ден може да бъде и последния резервен ден за изкачване на върха, в зависимост от обстановката в планината. Спрямо плана ще бъдем в София около 17:30 ч.


Цена: 310 лева

В цената е включено:
+ Транспорт с микробус от София до Мальовица и обратно
+ 3 нощувки с включено хранене в х. Мальовица
+ Двама планински водачи
+ Снегоходки и котки
+ Планинска здравна застраховка с лимит 1000 лв.

В цената не е включено:
– Лични разходи – храни и напитки на хижата


В програмата може да бъдат включени деца, участвали в Зимна Мусала 2021. Компромис със сигурността не може да правим!
Програмата може да бъде променена в зависимост от обстановката в планина във всеки един момент с решение на водачите!