Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 29 юли - 2 август, 19 - 23 август
Място: Черна гора
Цена: 455 лв
Запази място

Една смела програма за смели и копнеещи за тръпка планинари. Още по-яко е и мястото – Проклетия. Самото звучене ви карата да настръхнете, но едновременно с това и да пожелаете това приключение. Този район е притегателен за хиляди любители на невероятните гледки и остри върхове. 

Езерски връх или Maja Ezerce е най-високият връх на Динарските планини – най-обширната планинска верига на Балканския полуостров. Той е в най-алпийската и красива част от тях, намиращ се в Албанските алпи, Национален парк Проклетия. В тази програма ще се разходим кратко из долината Грбая, и ще обходим с поглед шеметните Карамфили. Нека не ви бавим, ето и програмата:

Ден 1 България – Сърбия – Черна гора
Отпътуване в 06:00 ч. от София през Сърбия за Черна гора. С кратки спирания по път, в ранен следобед трябва да пристигнем в района на Плавското езеро. Време е за почивка от пътуването, кафе и леко разшетване. Няма да губим много време, защото денят е обещан на Каранфилите. Ще направим една малка, загряваща разходка по рида Волушница, от където ще може да се наситим на гледката към венеца на Каранфилите. Връх Кан. Ще се върнем обратно при буса и бързо към мястото за настаняване. Вкусна храна и заслужена почивка, а и подготовка за утрешното ходене.

Ден 2 Росни връх и Ропояма 
С малко помощ от местни ще се повозим до изходната точка в долината Ропояма. На гръб багажа и бивачната екипировка. Следва едно кратко изкачване докато достигнем катун Застан. Днес това е чудна овчарска колиба с още по-чудни хора, които с усмивка ще ви предложат бюрек, пита и хладно пиво. Оставяме тежкия багаж тук и с лека раница и много вода се отправяме към Мая Росит. Пътеката е чудна, но пък безводна. А като излезем на границата с Албания, и като погледнете издигащата се стена… направо ще си кажете, че ви остава още поне два дни преход. Грешка… За един час от тук сме на върха. Обзорен връх с шеметни гледки на 360 градуса. Където и да погледнеш е красиво. Време за почивка, обяд с гледка и връщане към катуна, защото имаме палатки да стягаме. На катуна пием по няколко бири и е време да подготвим бивака. Вариант е до катуна или на първото езеро в циркуса на Буни Езерце.

Ден 3 Езерски връх, Албания
Ставаме рано, рано. Хубава закуска и оставяме бивака, за да навлезем през езерния циркус и постепенно да започнем набирането на височина. Ще преминем през хубав снежен участък, а гледките ще са постоянно около нас. Високи, остри върхове навсякъде около нас. Пътеката до седловината преди Езерски връх е приятна и ще се наситим на гледки. От тук обаче вече с повишено внимание ще изминем оставащите 200 м. денивелация до върха за около час и половина. Заслужава си! Езерски връх е магия, която пожелаваме на всеки запален планинар! Ще направим хубава почивка, за да може да се наситим на тези фантастични гледки, а и да си отпочинем от адреналина. Подготвени за слизането се връщаме обратно по същата пътека. На катун Застан ще изпием по едно хладно пиво и ще хапнем вкусен бюрек. Доволни сме! От бивака взимаме всичко и отново с помощ от местните ни приятели ще се върнем в селцето за още яко студена бира и вкусна вечеря. Хубаво наспиване.

Ден 4 Отпътуване към България
Ще се наспим хубаво. Доволни сме от тези дни в тази дива част планинска. Богата закуска. Оправяме багажа и полека тръгваме към България. Попътно ще спрем да хапнем в Сърбия и късно вечерта ще бъдем в София. 


Цена: 455.00 лева

Цената включва:
+ Цялостна организация и двама планински водачи
+ Транспорт с микробус, всички пътни такси, командировъчни за шофьор
+ 2 нощувки в Еко катун или къща за гости със закуска в района на Плав
+ 1 нощувка на палатка в НП Проклетия
+ Здравна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с риск за Туризъм, с лимит 10 000 евро.
+ Входните такси за националния парк и бивакуване

Цената не включва:
– Храна
– Входни такси за посещаваните обекти
– Такси за допълнителните екскурзии и активности
– Разходи от личен характер


Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при не събрана група: 30 дни

Снимки от наша разходка по програмата: ТУК