Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 19 - 22 юни
Място: Родопа планина
Цена: 200 лв
Запази място

Колко много езически ритуали се преплитат в днешното православие. Замисляли ли сте се? Ето че е време да се потопим в тайнството на лятното слънцестоене и тракийските ритуали към Слънцето. Споделете този много магически и силен енергийно зареден ден с нас. Хайде заедно да се разходим из Родопа планина с вярата в силата на тези дни, за програмиране на бъдещето ни и позитивна настройка за реализация на важните ни цели в живота.

За още по-ползотворно използване на времето в този мистичен и магичен район – йога практики за възрастни и деца! Докато вие сте потопени в йогата, нашите момчета ще направят хубав преход с децата.

Програмата в детайли:
Ден 1  Пътуване към Белинташ
Подготвили сте багажа и тръгвате след края на работния ден. Среща в с. Врата около 20:00 ч. Преход до мястото за настаняване и потапяне в тайнството на Лятното слънцестоене. Ще обсъдим тракийските култовете към слънцето. Ще има вкусна вечеря и приятна, но къса нощувка.

Ден 2 Изгрев и йога – Обедно Слънце на Караджов камък – Залез от Белинташ
Ранно ставане. Йога практика на една силно енергийна скала, близо до нашите къщи. Медитация кой както може, важното е мислите да бъдат чисти! И тъй като сме станали рано – денят ще е дълъг. Най-дългият! Точно на обяд, когато слънцето ще е най-високо и далеко от Земята ще бъдем на платото на Караджов камък, като за целта ще направим хубава разходка от с. Мостово. Преди обяда ще има още една йога практика, на самото плато на Караджов камък. Ще има време за почивка, медитация и съзерцаване на Родопа планина. От тук Кръстов връх е близо, ето защо ще затворим Мистичния триъгълник – Началото – бялото (Белинташ) – Божественото (Кръстова гора) – Черното – Мъртвите (Караджов камък). Ще се върнем до нашето място за настаняване за кратка почивка и лека вечеря, защото тази вечер в 21:44 ч. е Лятното слънцестоене и ще изпратим слънцето от Белинташ. Ритуал и бели одежди! Да проследим линията на Слънцето от Изгрева до Залеза. Дълъг ден! Хубава нощувка!

Ден 3 Ин Кая и Къз Кая
Добро утро! Днешния ден ще бъде отделен за йога и приятна разходка до свързаните култови обекти в района – Ин кая и Къз кая. Ще преминем по предполагаемия път на Александър III Македонски и ще търсим връзката между всички култови обекти в района. Да намерим шаманите из групата!? Връщаме се в къщата ни за следобедна йога практика и приятна почивка. 

Ден 4 Отпътуване от Белинташ
Закуска. Сутрешна йога. Излежаване и лека разходка из Белинташ. Отпътуване от този мистичен район, като може да спрем в попътни обекти за още история и култура 🙂 


Цена за програмата: 200.00 лева
Цена за деца: 160.00 лева

Цената включва:
– цялостна организация и двама водач
– йога преподавател – Изабела
– шест йога практики за възрастни и три йога практика за деца – за всички дни
– обучение по планинарство за децата
– 3 нощувки в комплекс Сабазии – стари родопски къщи
– вкусни вечери и пълноценни закуски
– планинска и здравна застраховка

Цената не включва:
– храна за обяд, транспорт и лични разходи


Минимален брой туристи: 30
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни


Необходима екипировка освен туристическата: Спортен екип за йогата. При желание бяла роба за ритуалите