Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 23 - 25 май
Място: Стара планина - Северозападът!
Цена: 129 лв
Запази място

Празнична разходка из природните красоти на Северозапада с множество водопади, подземни и надземни образования, съчетана и с връщане назад във времето, до може би началото на европейската цивилизация в пещерите, съхранили история на над 1 милион години… Горди сме, че по нашите земи има писменост преди тази на Шумерите… но да оставим на историците да изчистят фактите за нашето А-Б-В, на нас се доверете за пътеките в горите! Посоката е северо-запад!

1 ден   Среща на групата и отпътуване в 7.30 ч. от паметника Левски в посока Враца. Първата ни спирка ще бъде чудната природна забележителност Божия мост. Река Лилячка е прокопала фантастичен скален мост, който си съперничи с чудните мостове в Родопите по грандиозност. След това се насочваме към хижа Копрен и ще направим 4 часов преход из Копренската еко пътека – феерия от водопади и невероятни пътечки покрай реката. Връщаме се за хубава вечеря, раздумка за деня, а след това и заслужена почивка. Нощувка.

2 ден   В този ден по план ще започнем с Лопушанския манастир с уникален градеж, архитектура, каменни пластики – паметник на културата с иконостас, който се слави, като най-красив в северозападна България и икони, рисувани от самоковски иконописци. След това ще се насочим към Чипровци и едноименния водопад с височина 18 метра. Прехода е около 3-4 часа., което за пешеходци май е нищо, та ще имаме време да посетим и уникалния музей в града, а за десерт ще се отбием и до историческия Чипровски манастир. Нощувката около Белоградчик.

3 ден   Един ден отделяме и за подземното и надземното богатство. Ще започнем с невероятната пещера Венеца, където ще се насладим на изумителното разнообразие на образувания и форми. След това ще посетим пещера Козарника – люлка на цивилизацията, пещерни артефакти от преди 1.4 млн. години. След това ще се насочим към белоградчишкия бисер Калето – една от най-запазените крепости в България. Финална раздумка за трите дни из Северозапада!


Цена 129 лв.

Цената включва:
+ Планински водач
+ Две нощувки – една в хижа и една в семеен хотел
+ Планинска застраховка

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване (възможност за превоз от нас)
– Храна
– Лични разходи

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 7 дни