Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 20 юли, 10 август, 5 октомври
Място: Пирин планина
Свободни места: 12
Цена: 89 лв
Запази място

Всеки е чувал за Джамджиеви скали, за онази дива пътека осеяна с еделвайси и спираща дъха гледки. Каним ви на един емблематичен за Пирин планина маршрут, за изкачване на първенеца му – връх Вихрен! Време е за прекрасно планинарстване и много усмивки в красивия Пирин. Хайде с нас да изпробвате нивото на адреналин и да погледнете върха от друг ъгъл.

За да не е скучен уикенда ще изкачим и връх Муратов, за да обзрем още малко от магията на Пирин, а за да затвърдим алпийският му характер – няма как да пропуснем Кончето!

План на действие:
Ден 1    Среща на група в Банско – 11:00 ч. (за пътуващите от София – споделено, тръгване в 8:30 ч.). От там заедно всички до х. Вихрен. Време е за движение. По Бъндеришка река, през Муратови езера, та до сами връх Муратов. Една приятна разходка с много гледки и хубави хора.  Връщаме се обратно в хижата за вечеря и нощувка.

Ден 2   Ранно ставане и потегляне към върха. Както знаете и целта на вашето участие тук ще е изкачването на Вихрен през Джамджиев ръб. В зависимост от групата това ще отнеме около 3 часа, наситени с адреналин, много пъти уау, ехааа, яко! Ще надзърнем в една пещера и ще бъдем първи на върха! Страхотно чувство е! След като се поздравим и наситим на гледките, слизане към Премката. И за да не сме били път залудо… Кончето. Този див карстов ръб, който събира хиляди смели сърца туптящи ведно с Пирина! Слизане през Кутело до Големия Казан и към хижата. Ще спрем да похапнем на караваната и след това – потегляме.


Цената включва:
– двама водачи
– една нощувка в хижа Вихрен
– планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– транспорт
– храна – самостоятелен избор
– разходи от личен характер.

Отстъпки: наши приятели, ученици и студенти, и семейства -10%


Минимален брой туристи: 12
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни
Групата се провежда с двама водачи


Изискване към екипировката – прочети тук!