Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 19-22 септември
Място: Родопа планина
Цена: 185 лв
Запази място

Кога, ако не сега – на границата между лятото и есента, за есенното равноденствие да сме из мистичната Родопа планина. Да се разходим до най-южната точка в България и да обходим една малка част от древните светилища на нашите предци – траките. Четири дни безвремие, гледки и пътеки! 

Ден 1   Отпътуване от София – споделено в 7:00 ч. Първа отправна точка е връх Чиляка. Ето защо желаещите да се включат в програма – среща в с. Безводно около 10:00 ч.  Ще изкачим един от интересните в Родопа планина панорамен и мистичен връх Чиляка 1459 м.н.в., а прехода ще е около 4 часа в двете посоки. След като се разходим доволно ще отделим време на невероятните скални образувания около с. Женда. Нощувка в района в къщи за гости.

Ден 2   Закуска в безвремието. Днешният ден ще посветим на светилища и мистика – ще посетим уникалната вкаменена гора, скално светилище и Татул – светилището на боговете. Ще потърсим следите и знаците. След като излезем от тракийските тайнства се насочваме на юг … по- на юг, до най-южната точка на България. Нощувка в къща за гости.

Ден 3   Закуска. Ранен старт за изкачване на връх Вейката 1463 м.н.в. – най-южната точка на България с невероятни панорами към Самотраки, Тасос, Бяло море и едно необятно море от върхове… Преходът за деня е около 8 часа, а нощувката ще е отново в района.

Ден 4  Отново ден предвиден за културно-познавателна разходка. Златоград – перлата на южните Родопи, със своя автентичен стил, с малките работилнички и вкусната храна, кафето на пясък и родопския чар. Ще посетим и етнографския  музей и музея на Делю войвода. След като се нахраним вкусно е време да си благодарим за днешния равен ден на нощта и за предните дни …  Отпътуване към родните и работни места, с мисълта за следващия път в планината!


Цена: 185 лева
Цената включва:

– цялостна организация и планински водач
– 3 нощувки в къща за гости
– планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– храна – самостоятелен избор
– транспорт – споделено пътуване
– разходи от личен характер.


Минимален брой туристи: 10
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!