Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 25 - 26 април
Място: Южен Пирин и Алиботуш
Цена: 89 лв
Запази място

Чудна разходка из граничната и непозната планина Алиботуш. Да, именувана е на Славянка през 1954 г., но нищо славянско няма тук, та Алиботуш! Ще започнем от Пирин планина, за да намерим общото между двете, които в близкото ни милано, са били една планина – Пирина.

1 ден Тръгване в 6.30 ч. от паметника Левски и пътуваме към Папазчаир или както е модерно днес с преводите – Попови ливади. Основна днешна цел – най-личния връх на южен Пирин – Свещник (1975 м.н.в.). Фантастични гледки във всички посоки. Около 4 часа ще са ни необходими за тази разходка, след което сме отново при колите и се насочваме към хижа Извора в пределите на планината Алиботуш. Настаняваме се в бившата гранична застава, а  почерпката за хубавия ден е задължителна. От хижаря ще научим много интересни исторически моменти за събитията из Пирин планина и Алиботуш.

2 ден Ранно тръгване, до някъде с коли и оттам пеша. Днешния ден е отреден за първенецът на Алиботуш. За около 5 часа сме на Гоцев връх (2212 м.н.в.). Ще стъпим с единия крак в Гърция, е може и с двата. Този връх отново ще ни награди с 360-градусова гледка. Ще се полюбуваме на панорамите и тръгваме надолу. Разбира се ще има кръчма, че то гладен пътува ли се… обратно към дома!

Цена 89 лв.
Цената включва:
+ Планински водач
+ Нощувка в хижа
+ Застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване
– Храна
– Лични разходи.

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 3 дни