Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 27 април (2 дни)
Място: Родопа планина
Цена: 155 лв
Запази място

Пролет е! Снеговете под първенеца на Родопа планина се топят и пълнят потоци и реки и това може да ни вдъхнови за разходка в прочутия Каньон на Водопадите – резерват Сосковчето. Макар да нямат внушителни падове, тези водопади са една истинска водна каскада в иглолистните гори над Смолян. Ще има много гледки, защото ще направим хубав кръгов маршрут в каньона. А следващия ден ще бъде отреден за обзорния връх Орфей и мистичното село Гела. За завършек на тази чудна програма – беденските топли води и невероятната архитектура на Широка лъка – две задължителни дестинации в тази част на Родопа планина – планината с душа!

Програмата
Ден 1   Сосковчето – Беденски бани
Среща на групата 11:00 ч. в Смолян – автогарата или отпътуване заедно от София в 8:00 ч. Преминаване през Каньона на водопадите или познати у местните като Сосковчето. Пролет е! Ще бъде зелено, цъфнали дървета, цветя … а тук там по сенчестите места и по високото може да има спомен от зимата. Преминаване по кръговия маршрут с достатъчно време за спиране, съзерцаване и снимки. Потегляме към Широка лъка където ще нощуваме. Попътно ще се отбием до Смолянските езера – още една езерна група в Родопа образувана в следствие на свлачищни процеси. Настаняваме се и бързо с малката раничка, бански и халат към близките беденски топли води. Има и вътре и край реката топило! Връщаме се за вкусна вечеря и нощувка.

Ден 2     Гела – връх Орфей
Вкусна закуска от нашите домакини. Преди да потеглим ще посетим една светиня – черквата Успение на пресвета Богородица, построена само за 38 денонощия. Неделно! След това е време да пътешестваме, за начало малко с колите. От село Гела поемаме по пътеките из горите. Има шанс да си газим и сняг в северните части. Ще спрем за студена вода и глътка почивка на параклис св. св. Петър и Павел, след което по пътеката към върха! Връх Орфей е висок 2188 м.н.в. (само 3 по-нисък от първенеца на Родопа планина). За Родопчани – това е връх Карлък, или Широколъшки снежник. От него се открива невероятна гледка и е един от най-обзорните родопски върхове. Ще поостанем малко да се наситим на гледката, ще похапнем и едва тогава ще тръгнем обратно. Ще имаме време за снимки и да събираме спомени и преживявания.  Време е за кафе с гледка към Родопите… и разходка из Гела.

Отпътуване към родните и работни места, с мисълта за следващия път в планината!


Цена 155 лв.
Цената включва:

+ Цялостна организация
+ Планински водач
+ 1 нощувка в семеен хотел със закуска
+ Застраховка „Планинска“ с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Храна
– Транспорт
– Лични разходи

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при не събран брой: 3 дни


Записваме до запълване на местата
За бърза връзка с нас и информация:
📞 0890182189