Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 7 - 8 март
Място: Рила планина
Цена: 85 лв
Запази място

Казват март е женски месец. После казват Баба Марта все люта – студове, снегове … добре де, но през март е супер за планина – денят едрее, слънцето грее, компанията пее … Всичко те тегли към планината! Да отпразнуваме 8-ми март в планината. Защо не?!

Магията на красивата Рила ни зове, а в зимната си премяна не е за изпускане. Районът на Седемте рилски езера е наистина запленяващ и наситен с гледки, а панорамата от връх Зекирица е уникална. Гостоприемството на уютната х. Ловна е пословично и ще ни очакват, за да изживеем подобаващо празника. Придвижването със снегоходки е забавно и прави планината по-достъпна….😉 за онези от вас, които още се борят с килограмите между Коледа и Нова година – няма да даваме снегоходки. Гарантираме удивителен резултат!

Програма:
Ден 1   7-ми март Седемте рилски езера и гледките
Среща на групата и потегляне от София в 7:00 ч. – стадион Васил Левски. За желаещите от други краища на Света – среща на станцията на лифт за х. Рилски езера в 9:00 ч. Провеждаме инструктаж, разпределяме екипировката и поемаме с лифта нагоре. Излишният багаж ще оставим в транспорта и следобед ще си го вземем. На х. Рилски езера си правим първи снимки и потегляме в посока езеро Бъбрека, откъдето постепенно ще почнат да се разкриват панорамни гледки. Ще се съобразим със зимните условия и състоянието на снежната покривка и при стабилни условия ще продължим към Окото и Сълзата. Но нашата обиколка не приключва тук, ще се спуснем в посока х. Седемте езера, минавайки през ез. Близнака, Трилистника и Рибното езеро. Отправяйки се към лифта ще хвърлим око и към Долното езеро… 🙂. Слизаме с лифта към колите, взимаме багажа и ни предстои едночасов маршрут до х. Ловна, където ни очакват с топли стаи и вкусни гозби. Партито вечерта е гарантирано!🙂

Ден 2   8-ми март Честит празник Дами! 
Закуска, късна, заслужили сме си я! В 10:00 оставяме излишният багаж в хижата и поемаме към връх Зекирица, откъдето Рила ще се простре като на длан пред нас! Изключително приятен маршрут през гората. По пътя ще ви запознаем с растителния и животински свят в района.  А в х. Ловна ще ни чакат за късен обяд и следобедно кафе. Взимаме багажа и се отправяме към колите. Доволни от хубавия уикенд се разделяме до следващия път!


Цена 85 лв.  (за мъже цената е по две)
Цената включва:
+ Планинска водачка, готина разбира се!
+ Нощувка в хижа Ловна – обща стая
+ Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване
– Лифт – Рилски езера (20 лв.)
– Храна
– Лични разходи

Допълнително (ако нямате):
– Снегоходки:  20 лв.
– Щеки: 10 лв.

Минимален брой туристи: 10
Срок за уведомяване при несъбран брой: 7 дни


Важно!!! Маршрутът е подходящ и за прохождащи планинарки, които искат да открият красотата на зимната планина и придвижването със снегоходки. Програмата ще се проведе на територията на ”Национален Парк Рила” и ще се съобразим с правилата за пребиваване на територията му. С тях ще бъдете запознати на предварителният инструктаж. 🙂 Водачът си запазва правото да промени (или отмени) програмата при влошени метеорологични условия, с оглед осигуряване на вашата безопасност и комфорт.

Необходима екипировка:
– термо бельо – горно и долно
– полар
– яке и панталон – ветро- и водонепропускливи (може и ски екип)
– ръкавици – два чифта(тънки и дебели)
– термо чорапи
– туристически обувки, съобразени със сезона
– шапка и бъф (шал)
– слънцезащитни очила или ски маска (задължително) и слънцезащитен крем
– вода (1 литър минимум) + термос с топла напитка 😋
– храна за един обяд (в събота)
– щеки
– снегоходки
– челник (за всеки случай, а и случай всякакви …)
– малка аптечка съобразена с вашите нужди
– дрехи за хижата