Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 27 юни, 25 юли, 29 август
Място: Босна и Херцеговина
Цена: 369 лв
Запази място

Обичате риска, високата скорост и непокътната дива природа, в допълнение към постоянната липса на адреналин и силното желание да изпитате нещо ново? Тогава нашата тридневна обиколка с рафтинг по Тара е правилният избор за вас. 

За три дни ви предлагаме супер почивка, която облекчава стреса и зарежда батериите: адреналин рафтинг обиколка на Тара, най-дълбокият каньон в Европа,  джип разходка из планината Дурмитор и тайни красиви кърчета, вкусни домашни храни с планински климат, забавление и общение.

Откраднете три дни от ежедневието, избягайте от градската лудост, преодолейте новите предизвикателства, изживейте почивка, която да възстанови всяка част от тялото, едно приключение, което си струва да изпитате поне веднъж, да намерите нови приятели и да попълните албума си с автентични природни пейзажи. Това може да бъде и качествено прекарване на времето със семейството, приятелите, изграждането на екип с колеги и времето, а дори и прекарано със самия себе си.

Знаете ли, че интензивното гребане значително укрепва съдовата и мускулната системи по-добре от всяка фитнес зала и в допълнение към това насърчава по-бързото изпълнение на умствените функции? Хайде на рафтинг, сега!

 

Програмата:
Ден 1  София – Сърбия – Босна и Херцеговина
05:00 Среща на групата Студентски град – последна спирка на 94 и 280, а в центъра – паркинга пред стадион Васил Левски (ул. Гурко). Отпътуване към Могра гора. В това китно сръбско селце ще имаме време за обяд, а ако сме по-организирани и навреме в селцето – едно пътуване с Шарганската железница! Заслужава си да не се мотаме по път, и да има достатъчно време да се насладим на малкото влакче и вкусната кухня. Късен следобед отпътуване за къмпинга и привечер пристигаме в лагера. След вечеря можете да се съберем край лагерния огън или да се насладите на живата музика. Нощувка, защото утре ни чака ден изпълнен с водни емоции!

Ден 2 Рафтинг
Богата закуска. Време е да се подготвим за рафтинг, екипиране и инструктаж. Трансфер до началната точка на приключението по Тара. Начало на 23 км рафтинг – ще има време за кратки почивки, за да можете да плувате, скачате от скали и да правите снимки. След като приберем греблата се връщаме в лагера за доволен обяд – само вкусна храна, с най-добрите продукти! За този ден активностите извън лагера са достатъчни, но има какво да се прави и в базата – волейбол, футбол, свободна програма за четене на книжка или разходка. Вечеря и сръбко денс парти. Да видим?!

Ден 3 Дурмитор
Закуска. След това отпътуваме към Национален парк Дурмитор (тези от вас, които желаят може да повторят рафтинга). Преди самата планина ще се спрем за чудни снимки край езерото Пива, т.е. един голям язовир, с дължина 42 километра.
По пътя си през Дурмитор към Жабляк ще пресечем Sedlo, един от най-високите пътнически пасажи в Европа (1907 метра). Обяд в Žabljak – традиционната кухня от Черна гора е много вкусна. След обяда ще посетим Цуревац, от където има невероятна гледка в каньона Тара. Дълбочината на каньона под тази гледка е някъде около 1100 метра. Следваща спирка – село Мала Кърна Гора, след което ще отидем до каньона Сушица – приток на река Тара. Река Sušica оформя едно наистина хубаво езеро, наречено Sušićko jezero, но това не трае дълго – някъде до средата на юли. Село Недяйно е следващото място, което ще посетим. Удивителна гледка от тук и ще можете да разгледате каньона Сушица, Тара каньон, планината Любиша и Радовина. Ние се придвижваме към Crkvičko polje през Rupe (част от Пива планина) и ще направим кратка почивка за снимки на каньоните Tara, Sušica и Drina. От там се придвижваме до Шепапан и се връщаме в нашия лагер. След този дълъг ден е време за празнична вечеря с жива музика.

Ден 4 Обратно към България
Обилна и вкусна закуска. Малко преди обяд отпътуване към България. Очаквано пристигане в София – около 23:58 ч.


Цена за програмата: 369.00 лева

Цената включва:
– цялостна организация и водач от бюрото
– 3 нощувка в яки дървени къщички в TRIO LUX RESORT
– 3 закуски, 2 обяда и 3 вечери, богати с традиционни специалитети от местни производители
– 1 ден рафтинг спускане по Тара
– 1 ден разходка с джип тип сафари до парк Durmitor
– рафтинг гид и необходимата рафтинг екипировка

Цената не включва:
– транспорт (възможно е да организираме бусове 8 места или при яка група – автобус!)
– обяд в първия и последния ден
– входна такса за национален парк Durmitor
– застраховка 
– лични разходи

Отстъпки:
– за деца до 10 години -50%


Минимален брой туристи: 10
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни