Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 23 юни, 14 юли-няма места, 11 август
Място: Родопа планина
Свободни места: 15
Цена: 295.00 лева
Запази място

Екскурзионно приключение в Родопа планина. Така бихме описали този маршрут кратко. А иначе… това е програма, която ще ви завладее с гледки, лагер огън, спане под открито небе, тайнства и легенди!

През 2018 година, този маршрут в източния дял на Западни Родопи беше смело изпробван от 28 туристи. С малки организационни промени тази година, се надяваме отново да ви зарадваме с тази интересна програма. Ще се започне от Чепеларе и ще се финишира на Белинташ. В тези седем дни ще забравите кой, кой ден е, ще бъдете изцяло потопени в магията Родопа планина.

Подгответе се за приключение! Две нощувки на палатка, под открито небе, лагерен огън и много настроение. Допълнение към бивакуването ще са и нощните преходи до Караджов камък и до Белинташ… Да разгадаем тайнството в небето над светилищата на траките!

Това е програмата за хора с жажда за приключение, за адреналинно зареждане и същевременно леки родопски маршрути! Тръгваме!

Защо този маршрут?

Приключенски тур из мистичната Родопа планина
Бивак и нощувки в палатка – близо до Караджов камък
Нощен преход и небесните тела с просто око и мистика от Караджов камък и Белинташ
Звездната карта
 от х. Момчил юнак с телескоп
Тракийски светилища – Караджов камък, Къз Кая, Ин Кая и Белинташ
Връх Свобода – мястото на Момчил юнак!
Музей на родопския карст в Чепеларе
Усмихнат планински водач


Програмата в детайли:

Ден 1. Чепеларе

Самостоятелно пристигане в гр. Чепеларе. Среща с водача и групата. Настаняване. Разходка из града и посещение на Музея на родопския карст. Нощувка.

Ден 2. Рожен – х. Момчил юнак
Закуска. С раница потегляме към хижа Момчил юнак. Няма да бързаме – ден голям, като със сигурност докато изкачваме ще се спираме за гледки. Време за разходка из Националната обсерватория Рожен, за съжаление по обед няма да може да наблюдаваме звездното небе. В близост е и развъдника за северни елени. Късен следобед пристигаме на хижата. Нощувка.

Ден 3. х. Свобода
Закуска. Пешеходен преход до хижа Свобода. Рутинна родопска разходка с леко изкачване. Ще минем над село Манастир и през хижа Преспа. Обяда ще е на хижа Свобода като пристигнем, а след кратка почивка ще бъдат изкачени и стъпалата до самият връх Свобода! Място където няколко легенди се преплитат… Нощувка.

Ден 4. Ден за приключение…
Закуска. След вчерашната почивка, днес малко да походим. След обширните поляни ще се изправим пред една интересна скала – Родопското конче. През хижа Акватепе и под връх Проглед, пристигаме на мястото отредено за бивак. Разпределяне на ролите и всеки по задачи! Строене на бивак, подготовка на храна и така, така! Вечеря – огън, цър-пър и истории за мистиката на Родопа планина! Предстои ни първа нощувка под открито небе! За подготвените и по преценка на водача – разходка до Караджов камък.

Ден 5. Кръстова гора – Караджов камък
Закуска. Без багаж 😉 Ръцете в джоба и от тук ще се разходим за около час до Кръстова гора. Горе-долу толкоз и обратно, през Караджов камък. Обяд в бивака и време за почивка в хамака. Вечерята също ще е яка край огъня с подготовка за тракийските светилища в утрешния ден.

Ден 6. Къз Кая – Ин Кая – Белинташ
Закуска. С лека раница напред към тракийските светилища. Първо в днешната поредица ще е Къз Кая или Моминия камък. Следва го Ин Кая и за десерт – Белинташ. Всички тези точки са част от голям култов комплекс в района и ние ще се постараем да го разучим с вас. Мистерия след мистерия, форма след форма, скала след скала. Настаняване в къща за гости. След това е време да разгледаме и самият култов център Белинташ. Както обещахме – нощ на звездите на платото Белинташ или на едно тайно и силно енергийно място.

Ден 7. Белинташ
Закуска. Свободна разходка из района, а може и дружно посещение на Бачковския манастир и Асенова крепост.


Дати:  23 юни, 14 юли-няма места, 11 август

Цената включва: 2 нощувки в къща за гости/хотел, 2 нощувки в хижи, 2 нощувки на палатка, храна в хижите и хотелите, продукти за приготвяне на храна в биваците (ден 4 и 5), транспорт на багажа за биваците, планински водач, планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва: транспорт, разходи от личен характер, придружаващ джип за превоз на личен багаж.

Уточнения и възможности:
– трансфер от Пловдив до Чепеларе – в зависимост от групата.
– трансфер от Белинташ до Пловдив – в зависимост от групата.
Цената зависи от броя туристи.

Отстъпки: наши приятели, деца до 10 г. и семейства -5%


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!