Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 4 юли, 25 юли, 15 август
Място: Родопа планина
Цена: 165 лв
Запази място

Съкратен маршрут на нашия най-предпочитан и харесван родопски маршрут. Визите за подпечатани – предстои ни посещение на Кралство Чамла и граничния резерват Шабаница! Всичко това обвито в мистиката на Родопа и гарнирано от топлото посрещане и вкусни гозби!

Програмата:
Ден 1  Гела – вр. Орфей – Мугла
Среща на групата в с. Гела – място, по предания, родно за Орфей. Време е за пешеходен преход до с. Мугла. Преди това обаче ще изкачим един от най-обзорните родопски върха – връх Орфей (2188 м.н.в.). Прашно спускане и вече сме в с. Мугла – настаняване и почивка. Време е за вечеря и сън. Нощувка.

Ден 3. Мугла – Чамла – Чаирски езера
Закуска. Пешеходен преход до Чаирски езера, като преди това ще се отклоним до тайнственото Кралство Чамла… подгответе паспортите и визите за проверка! Обяд по чудните родопски полени с чудни гледки. Изкачване до скалата под вр. Курубурун или следобедна дрямка. Кой както реши, но гледката си заслужава! Пристигане и настаняване в хижата. Време е за почивка и вечеря! Уникално вкусно е! Нощувка.

Ден 4. Ден за „почивка“ и разходка
Закуска. Днешният ден е предвиден за движение без раници! Разбира се може и да си лежите, но ние поемаме към резерват и връх Шабаница! По тайнствени пътеки ще излезем до чуден и малък резерват, съхранил смърчова гора и дървета над 350 г. След резервата излизаме на границата с Гърция, но не мислим да прескачаме за дълго ????Денят ще е дълъг. Обяд някъде по родопските поляни, а защо не и на самият връх! Гледката е дълбока и чудна! Връщаме се в хижата за вечеря по друга пътека, път или там каквото му хареса на водача. Вечеря и нощувка.

Ден 5. Чаирски езера – Гела или Триград
Закуска. Пешеходен преход до Гела, за да се върнем при нашия превоз. Възможно е да отидем до Триград, за да посетим пещерите в района, да си организираме превоз, който да ни върне до Гела. Всичко това е с демократично гласуване от групата, и еднолично взето решение от водача 🙂 


Дати: 4 юли, 25 юли, 15 август

Обща стойност на програмата: 165,00 лева

Цената включва:
– Цялостна организация на летуването и планински водач;
– 1 нощувка в хотел в Мугла;
– 2 нощувки в хижа Чаирски езера, в обща стая и общи санитарни помещения
– Всичкото хранене за дните на летуването – закуска, обяд и вечеря
– Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
Транспорт до началната точка и от крайната, трансферите в програмата – около 10-15 лева, разходи от личен характер.


Отстъпки: наши приятели, деца, студенти и семейства -5%
Програмата е подходяща за деца над 5 г. (разбира се проверено е!, но зависи и от детето, и от родителите) Подходяща е и за хора без опит, но в случай че имате трудности с ходенето – то това не е вашия маршрут!
Минимален брой туристи: 12
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!


Изискване към екипировката – прочети тук!