Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 29 авг. 2019 - 09 сеп. 2019
Място: Черна гора
Свободни места: Няма места! :-)
Цена: 569 лвНяма места! : 499 лв
Запази място

Една страна, в която на малка и компактна територия са събрани толкова много природни и човешки красоти – диви плажове, чисти планински езера, бързи реки и впечатляващи планини, крепости и чудни градове. Всичко в Черна гора ви приканва да я посетите. Да се насладите на сутрешната разходка по брега, на обяда сред планински върхове и езера и да завършите вечерта с прекрасната домашно приготвена храна.
Заслужава си да споделите с нас време и да се опитаме да отгатнем коя е „черната гора“ в Черна гора!

Защо тази програма:
– Трекинг из Каранфилите с яките гледки
– Национален парк Проклетие и връх Росни (2 524 м.н.в.)
– Рафтинг и други щуротии по река Тара и най-дълбокия каньон в Европа
– Национален парк Дурмитор – връх Боботов кук (2 523 м.н.в.), ледената пещера и връх Савин кук (2 313 м.н.в.)
– Котор, Херцог нови, Будва – крепости и история
– Шкодренско езеро и река Църнойевича – меандри, крепости и още нещо
– Гостоприемство, вкусна храна и невероятни хора

Програма:

Ден 1 България – Сърбия – Черна гора
Отпътуване от София през Сърбия за Черна гора. Нощен преход.

Ден 2 Добро утро Черна горо! Каранфилите
Рано призори пристигане в района на Плавското езеро. Време е за почивка от пътуването, кафе и леко разшетване. Няма да губим много време, защото денят е обещан на Каранфилите. Ще направим една малка, загряваща разходка до връх Волушница, от където ще може да се наситим на гледката към венеца на Каранфилите. Добре, че сте си взели за хапване, защото обяд тук си е обяд в Рая! Ще се върнем обратно при буса и бързо към мястото за настаняване – катуна. Вкусна храна и заслужена почивка, а и подготовка за утрешното ходене.

Ден 3 Росни връх и Албанските алпи
Закуска. Бърз трансфер до изходната точка. С лека раница се отправяме към един от обзорните върхове на Албанските алпи. Изкачването ще е доста, но пък гледките ще компенсират яко! На самата граница между Албания и Черна гора ще обзрем всичко от Проклетия. Върхът е Росни (Мая Росит), височината е 2524 м., а гледката не може да бъде описана… Тук в това царство планинско ще се насладим на почивка, гледки и малко храна за тяло. След като се наситим ще се върнем обратно при буса и доволно ще похапнем в катуна. Хамак парти!

Ден 4 Рафтинг по река Тара. Най-дълбокия каньон в Европа
Закуска. Днес ще е воден ден. И вода ще пием! Първа спирка – изворите на Али паша… Лудата вода извира навсякъде изпод земята. По поречието на р. Лим, после по Тара, с няколко спирки за гледки, манастирчета ще пристигнем на силно адреналинно място. Ще отделим доста време тук – ще има тролей над река Тара, луд 3 часов рафтинг и разбира се вкусната храна на черногорци. След като всички задоволят своите желания и копнежи за силни изживявания – потегляме към Жабляк. Това планинско градче ще бъде наша база за следващите четири дни. Настаняване в якото място и какво – вечеря, вкусно и пивко!

Ден 5 Дурмитор
След закуска – бюреци и кисело мляко ще се разходим лежерно из Дурмитор – националния парк! В този ден ще бъде по-скромно ходене, ако имаме нужда от малко почивка и ние – ако няма изморени – места за обхождане много! Аклиматизационен обяд с черногорско пиво и ракия на брега на планинско езеро – един път! Свободно време из градчето.

Ден 6 Боботов кук
Закуска. Ама добре да похапнете – днес сме към първенецът на Дурмитор. Ще се повозим малко с буса, за да достигнем лесно място за изходна точка. Ще се учудите къде върви път и ще тръгнем пеш! През пътечки, покрай скали и гледки ще достигнем до най-високата точка в планината – връх Боботов кук – 2523 м.н.в. Гледката е уникална, споделете мига! Колко различна планина е, спрямо Рила и Пирина, макар и по-ниска, нейните върхове внушават респект и страхопочитание! Обяд – нейде до езерце. Малка авто разходка, за да погледнем към Сараевско и каньона на река Пива. Връщаме се за вечеря в Жабляк!

Ден 7 Ледената пещера. Савин кук
 Време е за туризъм. Преди това закуска в пекара! Днешния план е посещение на Ледената пещера и няколко върха наоколо. Ще се докоснете до наистина смайващата ръка на природата в тази подземна красота. Трекинг за опознаване на планината. Връх Савин кук ще бъде наша цел в този ден – обзорен връх, за да се наситим доволно на гледки. Връщаме се обратно в градчето и нашия уютен дом. Стандартно за вечеря тук – вкусно!

Ден 8 Каньон Невидио. Херцог нови. Котор
Време е да се разделим с нашия базов лагер тук. Последна закуска в пекара и потегляме. Ама за малко. Ще спрем скоро, защото ако има желаещи за приключение, то каньона Невидио е мястото. Луд, луд каньонинг с професионалисти ще ви отведе из дивно чудните скали изваяни от водата. Времето ще мине бързо, така че насладете му се! Вкусен обяд в катуна, то за черногорско си е по подразбиране. Продължаваме през градове и селца към морския бряг. След чудни пътища из скалите ще се открие една смайваща гледка – Бока Которска или най-южно разположеният фиорд. Ще спираме за снимки, то е ясно. Ще направим и едно отклонение – Херцег нови. След тази хубава отбивка се отправяме към Котор. Настаняване в апартаментите за следващите три нощувки. Нямаме търпение и веднага сме в стария град. Ще се разходим и ще изпием по едно вино или пиво! Вечеря – вече може да е нещо рибно.

Ден 9 Ловчен. Панорамни разходки и гледки
След закуска се отправяме на разходка. Няма как – трябва да се разбере защо е Черна гора! Национален парк Ловчен. И понеже сме туристи – пешеходна разходка по върховете над Бока Которска. Не знам… не мога да го опиша, вие ако искате го снимайте. Вечеря нейде вкусно.

Ден 10 Морето е до колене
Добро утро. Кафе! Днес няма да ви водим никъде! Насладете се на морето, плажа и чудния Котор. Е ако ни стане скучно, може да се разходим до някое чудно заливче и плаж. Пълен релакс и наслада! Последна вечер и вечеря! На връщане ще минем през Тиват и ще обходим залива. Ще спрем в едно чудно рибно ресторантче, за да си благодарим за деня!

Ден 11 Будва. Шкодренско езеро. Река Црънойевича
Закуската и кафето. Няма да се бавим, защото последния тен също е наситен с места за посещение. Първа спирка – Будва. Старият град и още едно кафе. Крайно време е да се отправим към Шкодренското езеро и река Црънойевича, за да разберем за произхода на името на Черна гора! Една крепост, един меандър и много гледки! Вкусен обяд и стягаме коланите към България! През Сърбия, вечерна плескавица и пристигане в София след полунощ, т.е. утре.

Ден 12 Добро утро София!


Цената включва:
– Цялостна организация, представител на Бюрото и планински водач
– 2 нощувки в Еко катун със закуска в района на Плав
– 4 нощувки в Планинарски дом в Жабляк
– 3 нощувки в апартаменти в Котор, стария град
– Здравна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с риск за Туризъм и с лимит 10 000 евро.

Цената не включва: транспорт, храна, входни такси за посещаваните обекти, такси за допълнителните екскурзии и активности, вход за националните паркове и  разходи от личен характер.

Отстъпки: наши приятели, ученици и студенти, и семейства – специална цена след запитване


Минимален брой туристи: 16 
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!