Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 25 юли - 2 август; 29 август - 6 септември
Място: Черна гора
Цена: 875 лв
Запази място

Една страна, в която на малка и компактна територия са събрани толкова много природни и човешки красоти – диви плажове, чисти планински езера, бързи реки и впечатляващи планини, крепости и чудни градове. Всичко в Черна гора ви приканва да я посетите. Да се насладите на сутрешната разходка по брега, на обяда сред планински върхове и езера и да завършите вечерта с прекрасната домашно приготвена храна.
Заслужава си да споделите с нас време и да се опитаме да отгатнем коя е „черната гора“ в Черна гора!

Защо тази програма:
– Трекинг из Каранфилите с яките гледки
– Национален парк Проклетия и връх Росни (2 524 м.н.в.)
– Рафтинг и други щуротии по река Тара и най-дълбокия каньон в Европа
– Национален парк Дурмитор – връх Боботов кук (2 523 м.н.в.) и Ледената пещера
– Котор – крепости, история и море
– Шкодренско езеро и река Църнойевича – меандри, крепости и още нещо
– Гостоприемство, вкусна храна и невероятни хора

Програма:
Ден 1 България – Сърбия – Черна гора
Отпътуване в 06:00 ч. от София през Сърбия за Черна гора. С кратки спирания по път, в ранен следобед трябва да пристигнем в района на Плавското езеро. Време е за почивка от пътуването, кафе и леко разшетване. Няма да губим много време, защото денят е обещан на Каранфилите. Ще направим една малка, загряваща разходка по рида Волушница, от където ще може да се наситим на гледката към венеца на Каранфилите. Връх Кан. Ще се върнем обратно при буса и бързо към мястото за настаняване. Вкусна храна и заслужена почивка, а и подготовка за утрешното ходене.

Ден 2 Росни връх и национален парк Проклетия
Закуска. Бърз трансфер до изходната точка с участието на местни добри хора. С лека раница се отправяме към един от обзорните върхове на Албанските Алпи. Изкачването ще е доста, но пък гледките ще компенсират яко! На самата граница между Албания и Черна гора ще обзрем всичко от Проклетия. Върхът е Росни (Мая Росит), височината е 2524 м., а гледката не може да бъде описана… Тук в това царство планинско ще се насладим на почивка, гледки и малко храна за тяло. След като се наситим ще се върнем обратно при добри хора и един катун за студена бира и един бюрек. Връщаме се в мястото ни за нощувка.

Ден 3 Езеро – река – пещера и старата столица
След закуска ще се пуснем пряко през една хубава долина към Шкодренското езеро. Ще се наложи да влезем и да излезем от Албания, но ще се оглеждаме доста, защото си заслужава. Пристигаме на Шкодренското езеро и Вирпазар. От там по панорамен път ще отидем до едно чудно местенце за обяд и още по чудни гледки – меандрите на река Црънойевича. При желание на групата – един час разходка с лодка из завоите на реката. В случай, че времето и графика са изпълнени, може да имаме възможност да посетим и пещерата Липа. Пристигане в Цетине – старата столица.

Ден 4 Цетине, Ловчен и Котор
Закуска. Леките гуменки и градски туризъм. Отдайте се на историята … Може  с комбиниран билет за всички обекти в града и мавзолея на Ловчен. Наистина има какво да се види в този малък град, сгушен между планински възвишения. Дворецът, монастирът, сградата на българското посолство, релефната карта на цялата Черна гора и доста галерии. След като разгледаме доволно градчето следва самият парк Ловчен с мавзолея на княз Петър II Петрович – Негуш. До мавзолея се стига през един тунел, изкопан в планината. От тук се открива фантастична гледка към цялата Черна гора… Връщаме се обратно и с буса към Котор. Ще се спуснем по един чуден път, изграден в скалата с невероятна гледка към Которския залив. Време е за магията на Котор. Старият град и малките улички… Настаняваме се, бърз душ и отново навън. Разходка по крайбрежната алея и нощен Котор. Вечеря в някоя кръчма или пък в стария град рибно меню.

Ден 5 Котор, Херцег Нови и плаж
Закуска в пекара… Свободен ден за разходка из града, за да посетим някои от забележителностите или пък ден за Херцег Нови и плаж по залива. Которския залив е наричан от някои най-южния фиорд в Европа, но каквато и да е геоморфологическата му характеристика – красиво е! Много красиви градчета са кацнали по бреговете му, та каквото и да изберем като дестинация ще е доволно. Има дори възможност за една луда обиколка на залива с лодка… Връщаме се обратно е Котор. Вечеря и разходка в стария град… Ziveli! Наздраве!

Ден 6 Никшич, Пива и Жабляк
Хайде пак в пекара. Очаква ни малко път, така леко да прекосим Черна гора. Спиране тук – там за кафе, хапване, гледки и други неща. Ако трябва да следваме програмата – целта е Жабляк, ноооо ако я променим в движение ще се спуснем до Пивския манастир, през язовир Пива (има чудно малиново вино) и от там по един чудно скътан път ще пресечем планината Дурмитор и ще слезем в Жабляк. Преди това малка разходка нейде, че два-три дни градски туризъм и сме забравили кой номер обувки имаме. Настаняване в Жабляк. Знаем една много яка кръчма. Там сме!

Ден 7 Боботов кук
Закуска. Ама добре да похапнете – днес сме към първенецът на Дурмитор. Ще се повозим малко с буса, за да достигнем лесно място за изходна точка. Ще се учудите къде върви път и ще тръгнем пеш! През пътечки, покрай скали и гледки ще достигнем до най-високата точка в планината – връх Боботов кук – 2523 м.н.в. Гледката е уникална, а пътеката е страховито красива! Колко различна планина е, спрямо Рила и Пирина, макар и по-ниска, нейните върхове внушават респект и страхопочитание! Обяд – нейде до езерце. Връщаме се за вечеря в Жабляк!

Ден 8 Ледената пещера и Черното езеро
Време е за туризъм. Преди това закуска! Днешния план е посещение на Ледената пещера. Ще се докоснете до наистина смайващата ръка на природата в тази подземна красота. Разходка за опознаване на планината и финал на Черното езеро.  Връщаме се обратно в градчето и нашия уютен планинарски дом. Стандартно за вечеря тук – вкусно!

Ден 9 Рафтинг по река Тара. Най-дълбокия каньон в Европа. Пътуваме към София
Закуска. Днес ще е воден ден. И вода ще пием! Джурджевич мост над Тара. Ще отделим доста време тук – ще има тролей над река Тара, луд 3 часов рафтинг и разбира се вкусната храна на черногорци. След като всички задоволят своите желания и копнежи за силни изживявания – потегляме към София.

Ден 10 Добро утро София!
По план ще пристигнем в София след полунощ… тъй че, не знам… още един ден отпуска, ‘щото не знам дали ще имате сили за работа… в понеделник!


Цената включва:
+ Цялостна организация и планински водач
+ Транспорт с микробус, всички пътни такси, командировъчни за шофьор
+ 2 нощувки в района на Плав
+ 1 нощувка в района на Цетине
+ 2 нощувки в Котор
+ 3 нощувки в Жабляк
+ Здравна застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с риск за Туризъм, с лимит 10 000 евро.
+ Вход за националните паркове (без Шкодренско езеро – в случай че изберем разходка с лодка +4 евро)

Цената не включва:
– Храна
– Входни такси за посещаваните обекти
– Такси за допълнителните екскурзии и активности
– Разходи от личен характер


Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при не събрана група: 30 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!