Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 17 - 23 август
Място: Родопа планина
Цена: 290 лв
Запази място

Задоволете приключенския дух на вашето дете с лагер в Дивата Родопа планина, в близост до чудните Чаирски езера. Оставете го в ръцете на нашите опитни и сърцати инструктори, за да посеем в него зрънцето на любовта към планината и приключенията!

Лагерите с нощувка на палатка са истинско щастие за децата! Винаги са ентусиазирани за спането под открито небе, още повече, когато лагерите са с планинарска насоченост!

В този лагер ще се научат да оцеляват в планинска среда, да се ориентират, да мислят и да избират място за бивак в планината, да участват в приготвянето на храната и още куп планинарски задължения, когато дом в планината е една палатка…  В този лагер изграждаме характери!

Програмата по дни:
Ден 1
Събиране на групата на разклона за Триград (възможно е да организираме превоз от София при група), а от там и до мястото за тръгване – ВЕЦ-а. Багажа в джипа, а децата пеш! Разходка из Чаир дере до едноименната хижа, край Чаирски езера. Първи строи и приемане на знамето на групата. Разпределяне по палатки и отговорности. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 до Ден 6
В тези дни децата ще правят преходи в района, ще посетят село Мугла и местност Казанджи дере, изоставеното село Чамла, границата с Гърция и резерват Шабаница. Важно условие за групата ще бъде да решават поставените им казуси и задачи, ще ги учим на отборна работа, правилно поставяне на цели и задачи, правилното им изпълнение и всички други важни хитринки при реална планинска среда, на палатка и в живота!
В тези дни ще имат и достатъчно време за игри, а вечерите ще организираме кино под звездите, и разбира се звездни дискотеки. 
Преходи, карти, компаси, въжета и всичката планинарска терминология ще мине по няколко пъти през главата и ръцете на децата! Важно е да бъдат подготвени! Важно е и как ще бъдат подготвени! По време на лагера, децата ще ползват баня и тоалетна в хижата. При много лошо време ще ползваме самата хижа.

Ден 7
В този ден закуската ще е вкусни мекици с истинско сладко и сирене в хижата. Ще трябва багажа да е събран рано, и няма да имаме време да домакинстваме. Преход до село Триград и посещение на пещерата „Дяволско гърло“. Предаване да децата или трансфер до София с попътно спиране за обяд в Кричим.

Време е да ви върнем обучените планинари! И бъдете готови да им се доверите, когато следващия път сте с тях в планината!


Цена за седмичен лагер: 290,00 лева
Отстъпка за второ дете от семейство: -20,00 лв.

Цената включва:
– цялостна организация на събитието и планински водачи/инструктори по туризъм
– транспорт на багажа до хижата и обратно
– 6 /шест/ нощувки в двуслойна палатка – 3 деца в палатка с надуваем матрак
– обучение по програмата „Дивите козлета – оцеляване в планинска среда“
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– 6 пълни пансиона в хижа Чаирски езера – закуска, обяд, вечеря
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Тениска с бранд „Дивите козлета“ и още планинарски изненади

Цената не включва:
– транспорт до/от София (80,00 лв. в двете посоки при 20 деца)
– обяд в ден първи (нека имат сандвич)
– разходи от личен характер – напитки в хижата
– входна такса за пещерата


Минимален брой деца: 20 
Срок за уведомяване при несъбран брой деца: 14 дни
Програмата е подходяща за деца от 9 до 13 годишна възраст.
С цел максимална сигурност в тази група записваме САМО деца, участвали в наша програма преди тази!