Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 23 май
Място: Ржана, Стара планина
Цена: 35 лв
Запази място

Една повече от приятна разходка в част от Западна Стара планина, панорамни гледки и дълги легенди. Подарете поредния планинарски ден из чудните кътчета на нашите планини.

Среща на групата и отпътуване в 7:30 ч. от паметника Левски. Отправяме се към първенеца на Ржана планина връх Козница 1637 м.н.в. Първо обаче ще се отбием до уникалния манастир „Света Богородица“ или по-известен като Седемте престола. Той е разположен в долината на река Габровница и е сред стоте национални туристически обекта. В черквата има 7 параклиса /престола/, което не се среща никъде. Манастира има богата история, свързана с много легенди. Тук са пребивавали Софроний Врачански, Иван Вазов, а в двора е гроба на известния детски писател Змей Горянин.
Насочваме се към близкото село Осеновлак, от където ще започне нашия пешеходен преход. За около 2 часа се изкачваме на изключително обзорния връх Козница. Ще слезем по кръгов маршрут отново към селото и ще се отбием до щраусовата ферма, където може и да отморим и похапнем. Общо прехода ще е около 4 часа. Благодарим си за хубавото време и отпътуваме към София.


Цена 35 лв.
Цената включва:
+ Цялостна организация и планински водач
+ Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване
– Храна
– Лични разходи

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 3 дни


Водачът си запазва правото да промени (или отмени) програмата при влошени метеорологични условия, с оглед осигуряване на вашата безопасност и комфорт.