Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 30 юни 2018 - 01 юли 2018
Място: Стара планина
Свободни места: 15
Цена: 65.00 лева
Запази място

Изгрева на 1-ви Юли от връх Марагидик! Яко ще е! Не е важно да си на най-високото място, за да имаш гледка! А от връх Марагидик гледката е шеметна! 360 градуса!

В програмата е и първенецът на Стара планина – връх Ботев! Според нас това е един от най-капризните върхове за изкачване! Известен е с това, че е най-ветровитото място в държавата ни, и поради това трябва да сте късметлии, при планирането на изкачването до него. Нашата пътека ще минава покрай границите на Резерват „Северен Джендем“ и царството на кафявите мечки у нас. Със своята 800 метрова скална стена за катерене и алпинизъм Северният Джендем е най-свирепото място в България, както за туризъм така и за оцеляване.

Подарете си едно приключение в Стара планина с изгрева от връх Марагидик и първенецът ѝ връх Ботев! Детайлите са важни!

Програмата в детайли:

1 ДЕН Априлци – х. Тъжа     9.1 км. +1098 м. -222 м.
Среща на групата в Априлци – кв. Острец в 12:00 ч. Изкачване до х. Тъза за около 5 часа. Настаняване и време за благи раздумки, но нека не забравяме, че ще спим по-малко 🙂

2 ДЕН July morning ! Джулая е!    21.4 км. +1454 м. -1982м.
Време е за челници и пътечка към връх Марагидик! На върха ще сме малко преди изгрева, а кафето и кексчетата от нас! След като се наситим на гледките, а то ще ни отнеме доста време, потегляме по пътеката. Днешна цел е още и първенецът на Стара планина. Връх Ботев ще го достигнем след около 4 часа. Ще имаме време за обяд и наслада от гледки южни, северни и билни! Спускане към хижа Плевен през един скрит чуден водопад.
От хижа Плевен до паркинга е кратко. След което по колите и към родните места! Задължителна е раздумката в кръчме по пътя, а също така е възможно и дружно посещение на минерален басейн в Чифлик!


Цената включва:
– една нощувка в хижа Тъжа
– планински водач
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“

Цената не включва:
– лични разходи
– храната
– транспорт (възможност за транспорт с бус 8+1 места)


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събран брой група: 7 дни