Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 11 август
Място: Стара планина
Свободни места: 15
Цена: 325 лв
Запази място

Добре дошли в Стара планина. Добре дошли в любимия район на Вазов – Рибарица и резерват Царичина! По-лекият вариант за летуване в Стара планина ще ви предложи също така запомнящи се гледки. Ще имате достатъчно време да се полюбувате на простора, да съзерцавате в безкрая и да ходите на воля!

Програмата съвпада с една от любимите пътеки на Иван Вазов – влюбен в красотите на Тетевенския Балкан. Тук е резерват Царичина – зеленият рай, и май имало мечета 😉 но ние няма да им берем малините … Време е да проходите Балкана от Вежен, през Юмрука до Амбарица! Да, в случай че групата е мотивирана – може да се разходите дори до Купените!

Планината ви зове – грабвайте раниците и среща в Рибарица! Ще организираме превоз от Троянския манастир обратно до Рибарица, през Шипково. Така че – банския в раницата! Има минерален басейн!

Защо този маршрут?
– Екскурзионно летуване за прохождащи планинари и ценители в Стара планина
– Резерват Царичина – зеленият рай!
– Вежен, Юмрука и Амбарица – три запомнящи се върха!
– Студентската хижа Ехо и каменния параклис св. Троица.
– Разпускане в минерален басейн
– Удобен маршрут за транспорт с личен превоз
– Усмихнат планински водач, организатор и приятел

Програмата по дни:
Ден 1  Рибарица – х. Вежен
Самостоятелно пристигане в село Рибарица до 12:00 ч. Днес е скучно… имаме цели 6 километра по път, а след това малко изкачване през красивата гора! Настаняване в хижата. Време е да се опознаем.

Ден 2.  връх Вежен – х. Ехо
Закуска. Потегляме към върха! Понеже сме още в началото на екскурзионното – по лятната пътека и от билото ще се върнем до върха. Обзорна гледка от Вежен. От тук вече е ама много лесно. Само спускане до под Юмрука. Прехода не е труден, но ние няма и да бързаме. Добре дошли на хижа Ехо – студентската хижа с душа! Време е за обяд, а след това до самият връх! Юмрука! Ще спрем за молитва в чудното каменно параклисче – св. Троица.

Ден 3. вр. Ушите – вр. Козя стена – Беклемето
Закуска в хижата. С бавни стъпки потегляме от хижата, и не след дълго вече сме пръснати в малинака. След 30-40 минутно събиране на групата продължаваме към връх Ушите. Ще им се качим на ушите и от там в търсене на еделвайса над хижа Козя стена и така неусетно стигнахме самият връх Козя стена. Заслужава си да се забавим и тук! Беклемето е много близо, така че може да се насладим на деня! Пристигаме за обяд в хотела, малко под прохода. Следобеден релакс, вечеря и нощувка.

Ден 4. Орлово гнездо – х. Дерменка
Закуска. Днес е ден за почивка! Преходът е малко, зор е да се върнем до прохода Беклемето, а от тук до Дерменка е като на манифестация… марш, само без знаменца 😀 С кратка почивка за чай на Орлово гнездо, по обедно време пристигаме на х. Дерменка. Обяд и разходка из Стенето или където водача прецени. Връщане в хижата за вечеря и нощувка.

Ден 5. Добрила – вр. Амбарица – х. Амбарица
Закуска. Днешния ден е хубава разходка! Потегляме към Добрила. Има изкачване, но не кой знае какво. Към обяд сме в хижата. Кратка почивка за хапване и зареждане на силите. Без да се бавим повече, и без много зор… вече сме на връх Амбарица! Васил Левски! Страхотна гледка към Купените и Ботев! Запомнящо се е! Няма спор. В случай, че групата е яка – може да се разходим поне до Малък Купен, а защо не и до Голям. След като се наситим на гледките от Вежен до Ботев… спускаме към самата хижа Амбарица! Настаняване и време за питие с гледка!

Ден 6. Троянски манастир – Чифлик
Закуска. По пътеката, само надолу до мястото къде ще организираме трансфер. Един чай на Яворова лъка и време за разходка из Троянския манастир. Обяд в избрано заведение в Орешак и без много да се бавим потегляме за минералния рай на Чифлика. Ще организираме превоз до Рибарица за колите. Време е за басейн, сауна и благодарност към тялото за прехода из Балкана. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7. Отпътуване
Закуска. Все още имате на разположение минералната вода, така че възползвайте се. Не напразно казваме „Това е то почивка – пешеходство и релакс“. По някое време ще си пожелаем до нови срещи и отпътуваме.


Дати:  11 август

Обща стойност на програмата: 325,00 лева

Цената включва:
– Цялостна организация на летуването и планински водач;
– 5 нощувки в хижи, в обща стая и общи санитарни помещения;
– 1 нощувка в хотел в к.к. Чифлик с минерален басейн и сауна;
– Всичкото хранене за дните на летуването – закуска, обяд и вечеря;
– Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
Транспорт до начална и от крайна точка, трансферите в програмата – от хотела до начална точка, разходи от личен характер.


Отстъпки: наши приятели, студенти и семейства -5% 
Програмата е подходяща и за деца! 


Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Изискване към екипировката – прочети тук!