Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 28 юни, 5 юли, 12 юли, 19 юли, 26 юли, 1 август (*), 9 август, 16 август, 23 август
Място: Родопа планина
Цена: 290 лв
Запази място

Крила, крила да имах! — та щях да бягам ази
от туй борбище шумно на страсти и умрази,
де моя дух под скърби прегъва се, кат’ роб;
та щях към вас да хвръкна, Родопи горделиви,
с гърди разширочени и с погледи стремливи
— опряни в ваший лоб.

Иван Вазов, 1882 г.

Магията на Родопа планина не може да бъде описана – тя трябва да бъде изживяна. Този маршрут, макар и с малко корекции е от самото начало на нашите програми. Смело може да кажем, че в годините добавяхме ново и махахме излишното, така че да бъде подходящ за всеки, и в същото време да разкрие прелестите на малката част от Родопа планина, из която вие ще бродите. Впуснете се в седмичното приключение, изпълнено с дъхави иглолистни гори и стръмни родопски поляни, селцата и гостоприемните им жители, върхове и долини, и едно скрито подземното богатство.

Защо този маршрут?
– Пешеходен тур из мистичната Родопа планина
– Широка лъка, Гела и Мугла – родопска архитектура и дух
– Изкачване на връх Орфей – 2188 м.н.в. – най-обзорният родопски връх
– Свлачищните Чаирски езера и Пияната гора
– Само с нас! – резерват Шабаница и едноименния връх на граничната бразда
– Творението на реките в Триградското и Буйновското ждрела
– Подземното царство на пещерите Ягодинска и Дяволско гърло
– Усмихнат планински водач

Програмата в детайли:

Ден 1. Широка лъка
Самостоятелно пристигане в Широка лъка. Среща с водача и групата. (Може да бъде осигурен превоз от Смолян, ако идвате с автобус). Разходка из чудното родопско селце – архитектурен резерват. Посещение на черквата, построена само за 38 дни! В района има и природна забележителност Момата, та няма да е лошо и да се разходим малко извън селото. Връщаме се обратно за вечеря, която ще бъде в избрано заведение – на свободен избор. Нощувка в къщи за гости.

Ден 2. Широка лъка – Гела – Мугла
Закуска. Трансфер до с. Гела – място, по предания, родно за Орфей. Време е за пешеходен преход до с. Мугла. Преди това обаче ще изкачим един от най-обзорните родопски върхове – Орфей (2188 м.н.в.). Време е за чуден обяд с панорамни гледки. Прашно спускане и вече сме в с. Мугла. Следобедна разходка до Казанджи дере. Връщаме се обратно в селото – настаняване. Време е за вечеря и сън. Нощувка.

Ден 3. Мугла – Чамла – Чаирски езера
Закуска. Пешеходен преход до Чаирски езера, като преди това ще се отклоним до тайнственото Кралство Чамла… подгответе паспортите и визите за проверка! Обяд в хижата, а след като си отпочинем малко от храна и прехди… ще се изкачим до скалата под вр. Курубурун, а може и просто следобедна дрямка. Кой както реши, но гледката си заслужава! Връщане в хижата за почивка и вечеря! Уникално вкусно е! Нощувка.

Ден 4. Ден за „почивка“ и разходка
Закуска. Днешният ден е предвиден за движение без раници! Разбира се може и да си лежите, но ние поемаме към резерват и връх Шабаница! По тайнствени пътеки ще излезем до чуден и малък резерват, съхранил смърчова гора с дървета над 350 г. След резервата излизаме на границата с Гърция, но не мислим да прескачаме за дълго 😉 Обяд някъде по родопските поляни, а защо не и на самият връх! Гледката е чудна! Връщаме се в хижата за вечеря по друга пътека, път или там каквото му хареса на водача. Вечеря и нощувка.

Ден 5. Чаирски езера – Триград
Закуска. Пешеходен преход до Триград, през дъхава иглолистна гора и обширни родопски пасища. Лека разходка с достатъчно време за спиране и наслаждаване на въздуха, картините… за всичко! Обяд в хижата. Кратка почивка и е време за посещение на пещера Дяволско гърло и Триградското ждрело. (С предварителна заявка – пещера Харамийска). Обратно в хижата за вечеря. Нощувка.

Ден 6. Триград – Ягодина
Закуска. Скромно изкачване и вече е равно 😉 е за малко, да! Първата цел за деня е панорамна площадка при връх св. Илия – Орловото око! До там няма да е трудно. Време за фотолов на селфита и панорамни снимки! Обяд на Орлово око или при Ягодинската пещера. Малко след пладне ще сме в Ягодина, и веднага си запазваме час за Ягодинска пещера, която ще посетим следобед. Връщане към хижа триградски скали или с трансфер (с доплащане ок. 4-5 лв.). Вечеря и нощувка.

Ден 7. Триград
Закуска. Тук е време да си благодарим за хубавото време и До скоро в планините! При желание на групата – минерален плаж в Девин!


Дати: 28 юни, 5 юли, 12 юли, 19 юли, 26 юли, 9 август, 16 август, 23 август.
Дата: 1 август – 8 дневен +1 нощувка в Широка лъка и събор с. Гела – 340,00 лева

Обща стойност на програмата: 290,00 лева

Цената включва:
– Цялостна организация на летуването и планински водач;
– 1 нощувка в къща за гости в Широка лъка; (2 нощувки с вечери и закуски, за програмата от 1 август)
– 1 нощувка в хотел в Мугла;
– 2 нощувки в хижа Чаирски езера, в обща стая и общи санитарни помещения
– 2 нощувка в хижа Триградски скали, в стая с баня и тоалетна
– Всичкото хранене за дните на летуването – закуска, обяд и вечеря (без вечеря в Широка лъка)
– Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт до началната точка и от крайната и трансферите в програмата – около 7-8 лева
– разходи от личен характер
– вечеря в Широка лъка 


Отстъпки: Учащи -20 лв.
Програмата е подходяща за деца над 5 г. (разбира се проверено е!, но зависи и от детето, и от родителите) Подходяща е и за хора без опит, но в случай че имате трудности с ходенето – то това не е вашия маршрут!
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!


Изискване към екипировката – прочети тук!