Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 15 юли 2018 - 21 юли 2018
Място: Рила
Свободни места: 19
Цена: от 299.00 лева
Запази място

Време е вече да предложим на порасналите Диви козлета сериозните планински преходи в българските планини. Екскурзионните летувания са чудесна възможност за активна почивка, трениране на духа и тялото, запознаване с нови другарчета и опознаване на прекрасните ни планини.

В тази програма ще разкрием пред децата красотата на зелената и мистична Родопа планина. Преходите тук са подходящи за всички възрасти, дори и за най-малките 6-7 годишни, разбира се с условието че ще трябва да носят багажа си сами.

Време е за приключение! Децата вече са влюбени в планината!

Програмата в детайли:

Ден 1 София – Добринище
Отпътуване от София с влак в рано сутрин от Централна ЖП Гара София. На гара Септември сменяме с малкото влакче, а там може да дойдат останалите желаещи от цяла България. Отпътуваме с влак Родопи. Пристигаме в Добринище, от където с микробус ще ни доставят на хижа Гоце Делчев. Започва пешеходния преход! Вярно може и с лифт до хижата, но нали идеята е да ходим. Изкачването е около 2 часа. Настаняване в хижа Безбог, на брега на едноименното езеро, под върха! Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Попово езеро – Тевно езеро – вр. Джангал
Закуска. В днешния ден ще навлезем в сърцето на Пирин. Преминаваме през най-голямото пиринско езеро – Попово, след което измежду малки езерца под чудния връх Джангал и Кралев двор излизаме в най-многобройния езерен циркус в Пирин – Беллемето. До най-голямото езеро тук – Тевно езеро е разположен и нашия заслон. Суровата действителност на Пирин, но също така и неописуема красота. След обяд, без багаж, ще бъде изкачен някой от съседните върхове – ние ще се целим в Джангал, от където ще погледнат Пирин, и ще се влюбят! Връщаме се за вечеря. Малко преди да легнем, може да се нагледаме на дивите кози, излизащи в района. Нощувка.

Ден 3 Спано поле
Закуска. Днешния ден ще бъде лека разходка и почивка. От Тевно езеро през Чаирски езера около обяд ще пристигнем на заслон Спано поле. Възможна е лека разходка в търсене на боровинки. Вечеря в заслона.

Ден 4 вр. Муратов и Бъндеришки езера
Закуска. Лека разходка с много леко изкачване. Обаче след като сме загрели ще изкачим връх Муратов. Чудна панорама към Бъндеришкия циркус. От тук започва едно яко спускане, а обяд и плаж ще си спретнем на голямото Муратово езеро. Хижата ни е близо, за това ще се насладим на дълъг следобеден мързел. Пристигаме за вечеря на хижата. Баня… ако има топла вода. Нощувка.

Ден 5 Санитарен полуден и Бъндеришки езера или пък вр. Тодорка …
Закуска. В зависимост от решението на водача – лека разходка до горните бъндеришки езера или самата прелестна Тодорка с една от най-яките гледки към връх Вихрен. От децата зависи, ние ще направим най-доброро.  Връщаме се в хижата за вечеря и рано, рано по леглата. Нощувка.

Ден 6 Върхът! Вихрен!
Закуска ще я вземем в раницата и ще я хапнем попътно. От тук до върха има няколко пътеки, като условно нашите групи минават през Казаните. Къде ще изберем този път – зависи от групата! На върха сме! Супер яко е! Пирин от друг ъгъл, а ще може да видят и една бъдеща тяхна цел – Карстов ръб Кончето. Връщаме се в хижата по друг път, доволни от днешния ден! Чака ни микробусче, което ще ни върне в цивилизацията. Настаняваме се в хотел в с. Баня с малко минерално басейнче, с което да завършим това яко летуване. Истината за планинарството е, че след хубави планински преходи, трябва да има и хубав релакс за тялото и душата. Вечеря.

Ден 7  Добринище – София
Закуска – късна и по халат край басейнчето. Истински бохеми на планинските преходи. Багаж – оправен и чакаме влак Вихрен, с който потегляме от Гулийна баня. Очаквайте ни на гара Септември да предадем гражданите на България, а на гара София за столичани. Това е якото Дивокозлеско екскурзионно летуване – не къде да е, а в планината за смели сърца – Пирин!


Цена: 425,00 лева

Цената включва:
+ цялостна организация на проявата
+ лицензиран планински водач и инструктор по туризъм – общо двама
+ транспорт от София до Добринище и обратно с влак
+ трансфер Добринище – х. Г.Делчев и х.Вихрен – с. Баня
+ 4 нощувки в хижи с обща спалня и етажна/външна баня и тоалетна
+ 1 нощувка в заслон (няма баня, външна тоалетна, няма спално бельо)
+ 1 нощувка в хотел с минерален басейн (малък)
+ храненето от вечеря в ден 1 до закуска в ден 7 (да имат обяд от вкъщи за пътуването към Добринище)
+ планинска и здравна застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– лифт ако ползват в ден 1
– храна и напитки, поръчани на място
– разходи от личен характер

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни
В случай на не събран минимален брой туристи програмата може да бъде проведена с доплащане, зависещо от броя записани и с изричното им писмено съгласие!

Програмата е подходяща за деца на 8 навършени години! Носят багажа за всички дни сами!
Всички записани и одобрени за похода ще получат списък с необходимите дрехи и екипировка. Всичко извън списъкът ще ви го върнем още на гара София в ден 1. 🙂

Изискване към екипировката – прочети тук!


Записваме до запълване на местата
Провери за място 📞 0890182189