Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 29 апр. 2017 - 01 май 2017
Място: Родопите
Свободни места: Няма места!
Цена: 159.00 лева
Запази място


Ден 1
     Среща на групата на стадион Васил Левски – 8:00 ч. Транспорт до село Давидково. От тук по пътеката ще изкачим връх Свобода (1915 м.н.в). Панорамна гледка към обширната Родопа планина. Връщаме се до изходната точка или по друга пътека през Босилково. Преди да е изминал деня … като за десерт загражденска еко пътека – разходка с фотоапарат в ръка… водопади, каньони, зеленина и шум на родопската вода 😉 Настаняваме се в къща за гости в село Загражден. Време е за релакс, сауна и родопски гозби.

Ден 2
     Закуска. Кратък трансфер и вече сме в началото на пътеката… а пътека ли бе да я опишеш… Родопското конче. Изкачваме се по скалното било до връх Аква тепе (1599 м.н.в). Заслужава си да се спреш и да се оглеждаш, оглеждаш… Продължаваме към връх Проглед (1576 м.н.в), а защо така е именуван ще разберем на място. Свободно време за снимки и оглеждане. Пътеката ни води при следващата мистерия из необятните Родопи – Караджов камък. Невероятно красиво място и силна енергия… Снимки, снимки и продължаваме. Следващото чудно място е Кръстова гора. Място на което се случват чудеса. Ние имаме време за тиха молитва и изкачване на Кръстов връх (1576 м.н.в). Слизаме до село Мостово и днешният ден е към края си. Отпускаме с питие и гледката. Вечеря и нощувка.

Ден 3     Закуска. Последен ден и тъй като ни чака път нека да е по-лежерно. Да, ама не… Ходи ни се! За сутрешна загрявка – Беланташ – мистика, легенди и красиви гледки. Достатъчно време за снимки и разучаване на мистерията… Следва изкачване на връх Сини връх (1537 м.н.в). Какво да кажем гледката … зелени върхове и долини, китни родопски селца и махали, мистични скални образувания. По вероятния път на Александър Македонски до Казъ Кая за снимка с „Момите“. Обратно по пътеката и обратно в буса и потегляме из родопските пътища, но е време за заслужен обяд, защо не рибка? След като хапнем потегляме за София. Пристигане след 19 ч.

 

Цената включва:
– 2 нощувки в къща за гости
– 2 закуски
– транспорт
– планински водач
– планинска застраховка

Цената не включва:
– храна
– лични разходи

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни
Запазваме си правото на промени в маршрута.