Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 15 юли 2019 - 19 юли 2019
Място: Рила планина, к.к. Боровец
Цена: 290 лв
Запази място

Ориентирането и разчитането на картата са много важни моменти в практикуването на планинския пешеходен туризъм. Всяка една планина е особена сама за себе си, но ако сме добре подготвени да разчитаме топографската карта и съумеем правилно да определим нашето местоположение, то това много улеснява благоприятния край на всеки объркал пътя турист. Ето защо за Дивите козлета е много важно да усвоят тези знания и умения, с които да бъдат спокойни из планините, и дори да напътстват своите родители! Можещите трябва да се слушат.

В рамките на тези дни ще изучим в детайли елементите на топографската карта, ще сътворим даже и ние такава на произволно избрана местност, ще се научим да определяме азимут, да го следваме, ще се докоснат и до модерните апарати за ориентиране в наши дни – GPS. Ами … компаса, раницата и хайде към приключенията и знанието!

Ето и програмата:
Ден 1  к.к. Боровец
Отпътуване от София в 8:30 ч. – от стадион Васил Левски. Пристигане в Боровец. Възможно е да доведете децата в Боровец, ако не са от София. Настаняване в уютния хотел и кратка разходка в района. Следобеден поход до Черната скала с подробна карта. Започваме да навлизаме в тайните на ориентирането. Имаме на разположение и зала за нашата работа, но повечето занимания са на открито..

Ден 2 – 4  Ориентиране, карти, компаси…
До тук с подробностите. През следващите дни ще имат достатъчно време за лекции, практики, състезания и разбира се игри с ориентиране. Преходи, преминаване по непознати пътеки, ориентиране по природни обекти (мъх няма само от север!) и по обекти на човека (олтара на черквата е винаги изток).  В тези дни дивите козлета ще обиколят доста добре района и ще запомнят всяко клонче и борче. Няма да ги направим състезатели по ориентиране, но със сигурност ще ги запалим по идеята… не знаем 🙂 но ще бъдем спокойни, че са научили доста за ориентирането и за работата с карта и компас.

Ден 5  к.к. Боровец
Денят си върви по план до към обяд, като малко преди това ще направим финалното състезание по ориентиране. След вкусния обяд е време да се разделим – предаваме децата или с организирания превоз към София/Пловдив.


Цената включва:
– цялостна организация на проявата
– транспорт до и от к.к. Боровец  (от София)
– 4 нощувки в хотел Бреза 3*
– 4 пълни пансиона + обяд в деня на пристигане
– ползване на открит басейн в хотел Мура
– инструктори по туризъм и спортове
– помагала, екипировка и всичко необходимо за провеждане на дейностите
– планинска и здравна застраховка с лимит 1000 лв.
– яка тениска „Дивите козлета – ориентировачи“

Цената не включва:
– топли и студени напитки в хотела
– разходи от личен характер

Отстъпки:
– Второ дете от семейство – 10%


Минимален брой козлета: 20
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни