Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 23 юни 2019 - 27 юни 2019
Място: Родопа планина
Цена: 275 лв
Запази място

Мистиката и мистериите по българските земи са много… Едва ли има кътче от нашата Родина, което да не е свързано с траки, римляни, българи. Места, които и до ден днешен все още не сме разгадали са пръснати из цялата страна. Но дойде момента, в който с Дивите козлета тръгваме на експедиция в търсене на изгубената цивилизация на Траките.  В поредица от лагери и екскурзии ще посетим места в България свързани с траките и прабългарите. Ще се опитаме заедно да разгадаем техните послания към нас, чрез оставените скални светилища, могили, съкровища и легенди. Ще търсим следи от тях и ще пресъздаваме ритуалите им. Приключението едва сега започва!

Първи наши обекти ще бъдат скалните светилищата Беланташ и Карадвов камък, както и целия набор от по-малки мистериозни обекти – Къз Кая, Ин Кая и самата Кръстова гора – част от Мистичния родопски триъгълник. Кой е бог Сабазии, начертана ли е звездна карта върху платото Белинташ, защо реката в района тече под повърхността, как се е озовал на мястото си Караджов камък… може да изброяваме още и още въпроси, все без ясен и категоричен отговор. А дали няма дивите козлета, чрез своята чиста енергия да открият решение на загадките… ? Да видим!

Ето и програмата:

Ден 1 Белинташ
Пристигане в с. Врата и предаване на децата. Опция за организиран превоз от София и Пловдив при събрана група. Преход до нашето място и базов лагер за следващите няколко дни – старите родопски къщи и комплекс „Сабазии“. Разпределяне по екипи, за да може работата да върви по-гладко. И тъй като денят е много важен – митове, легенди и истини за Еньовден. Ще се подготвим за наблюдаване на залеза от платото на Белинташ, а малко след вечеря ще начертаем карта на звездното небе.

Ден 2 – 4  Изгубените послания на траките
До тук с обясненията. През следващите дни ще бродим из родопските светилища в търсене на обяснение за живота и дейността на траките по тези места. Преходи, катерене, преминаване по непознати пътеки, много четене на източници и тълкуване, осмисляне и предположения. Козлетата ще бъдат поставени в ролята на архeолози, историци, астролози и няма да има много време за игри. Като един научен екип, те трябва да приключат своята работа тук и да изготвят доклад към обществеността! Нека да видим какво ще бъде тяхното заключение върху хилядолетните мистерии.

Ден 5  Белинташ
Денят си върви по план до към обяд, когато трябва да е готов доклада със заключенията. Празничен обяд и сме готови за потегляне. Предаване на децата в с. Врата или Пловдив/София ако има транспорт. Научния доклад ще бъде публикуван, а защо не и обществено представен.


Цената включва:
– цялостна организация на проявата
– 4 нощувки в стари родопски къщи „Комплекс Сабазии“
– 4 пълни пансиона + обяд в деня на пристигане
– инструктори по туризъм и спортове
– помагала, екипировка и всичко необходимо за провеждане на дейностите
– планинска и здравна застраховка с лимит 1000 лв.
– яка тениска „Дивите козлета – изгубени цивилизации“

Цената не включва:
– транспорт до и от с. Врата
– топли и студени напитки в комплекса
– разходи от личен характер

Отстъпки:
– Второ дете от семейство – 10%


Минимален брой козлета: 20
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни