Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 05 авг. 2019 - 09 авг. 2019
Място: Юндола
Цена: 290 лв
Запази място

Екологията като цяло и биоразнообразието на нашата страна ще бъдат темите на лагер за Дивите козлета в местност Юндола, на границата на Рила и Родопа планини.  Тук в този богат на флора и фауна свят ще изучаваме всичко познато ни за почвите, растенията, животинките и за това как ние, човеците, трябва да съжителстваме заедно за един по-хубав свят! Екологията и променящия се свят ще бъдат обсъдени детайлно. Ще научим повече за озоновия слой, как да се предпазим от слънчевата радиация и защо е важно да пестим водата – този източник на живот тук! На Земята! Да делим ли отпадъците и къде и как се рециклират те?

Ще пребродим хубаво района на Пашови скали, до най-високата жп гара – Аврамово, а защо не и едно изкачване на връх Белмекен, па макар и с малко снежец. Важното е, че района е богат на растения, които да наблюдаваме, а дивите животни ще ни оставят следи в пясъка, за да ги отгатнем. Има много за учене, време е за мисия „Еко диво козле“, но без да прекаляваме! Само най-важното, за да бъдем щастливи!

Ето и програмата:
Ден 1  Юндола
Пристигане в Юндола и предаване на децата. Опция за организиран превоз от София и Пловдив при събрана група. Настаняване в уютния хотел и кратка разходка в района. Следобеден поход до Пашови скали. Ще обсъдим застрашените видове в България, изчезнали видове през последните 100 години…?!

Ден 2 – 4  Билки, Елени, филмчета и дискусии, и много разходки
До тук с подробностите. През следващите дни дивите козлета ще имат достатъчно време за лекции, дискусии, задачи и много разучаване на околния свят. В този район, подходящ за изследователи на растителния и животински свят, ще наблюдават и записват всичко що видят, ще изследват заобикалящия ги свят и ще предлагат решения за това как да намалим вниянието на човека върху природата. При подходящи условия и след съгласуване с горско стопанство Юндола – ще засадят дръвчета, а в дивечовъдното стопанство ще наблюдават елени, сърни, диви прасета и още, още дивеч.

Ден 5  Юндола
Денят си върви по план до към обяд, като малко преди това ще направим подарък за вкъщи от неизползваеми предмети и растителни неща. След вкусния обяд е време да се разделим – предаваме децата или с организирания превоз към София/Пловдив.


Цена за лагера: 290,00 лева

Цената включва:
– цялостна организация на проявата
– транспорт от София до Юндола и обратно
– 4 нощувки в хотел УОГС на ЛТУ 3*
– 4 пълни пансиона + обяд в деня на пристигане
– такса за Горско и дивечовъдно стопанство Юндола
– инструктори по туризъм и спортове, еколог
– помагала, екипировка и всичко необходимо за провеждане на дейностите
– планинска и здравна застраховка с лимит 1000 лв.
– яка тениска „Дивите еко козлета“

Цената не включва:
– топли и студени напитки в хотела
– разходи от личен характер

Отстъпки:
– Второ дете от семейство – 10%


Минимален брой козлета: 20
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!