Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 8 юли, 22 юли, 5 август
Място: Витоша и Рила планина
Цена: 200 лв
Запази място

След като преминахме през началните стъпки в планинаството в ниво -1-, от там през допълнителните знания и умения през ниво -2-, ред е на още по предизвикателното ниво -3-!

В този етап на Планинска занималня Дивите козлета, те ще имат много време за знания и придобиване на умения по първа долекарска помощ, също така ще погледнат в детайли работата с алпийския инвентар и ще направят първите стъпки по скала и с въже! Няма да катерят, а просто ще преодоляват трудни терени в планинарствто с помощта на въжета и друг инвентар. Всичко това ще е в околностите на София и малко по-далечко – в района на любимата Мальовица.

Ето и примерната програма
ПОНЕДЕЛНИК
Витоша планина. В този ден ще се запознаем по-подробно с алпийските възли и тяхната употреба в планинарството. В този ден няма да има много, много преходи, за сметка на тренировките с въжетата и преминаване на различни малки терени. Обяд подготвен от вкъщи, за да не губим време из хижите.

ВТОРНИК
Този ден е отреден на долекарската помощ. Ще има малко преход, но ще има повече време, в което децата да тренират как да „помагат“ на пострадало другарче в планината, а и в градска среда. Ще има достатъчно пособия, за да може всяко дете да се научи да прави превръзка, да обездвижва крайник, да бъде адекватен в една истинска ситуация! Обяд подготвен от вкъщи и много време за упражнения. Възможно е да включим и участие на ПСС – водачи на спасителни кучета, за пресъздаване на реална ситуация в планинска среда.

СРЯДА
Да не забравяме и възлите. В този ден ще бъде избран маршрут, преминаването на който ще трябва да бъде с помощта на въжетата. Разбира се, неочаквано ще има лек инцидент и ще се наложи да покажат и знанията по долекарска помощ. Като цяло ден с преходи и практика на наученото. Обяд също да имат в раничките, ще намерим хубаво място за обща трапеза.

ЧЕТВЪРТЪК
Рила планина! В този ден козлетата отпътуват за к.к. Мальовица. Любимо място за всички ни – люлката на българския алпинизъм! Настаняване в хотел Ален мак или ЦПШ Христо Проданов и без губене на време поемаме към местата за практика. Ще се разходим доволно този чуден район. Вечеря. Беседа на тема „Българските алпинисти“ – при възможност с гост – лектор.

ПЕТЪК
Закуска. И този ден е планиран за работа с алпийски инвентар, но и за хубава разходка поне до втора тераса, а може и малко повече. Според водачите и според плана за дейностите. Важното е, че децата ще усетят тръпката на скалата. Обяд сух пакет, а в късния следобед отпътуване към София.


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 17:45  18.00 часа
стадион „Васил Левски“


Цена за петдневен лагер: 200,00 лева
Отстъпка за 2-ро дете от семейство: 15,00 лева

Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран микробус
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– една нощувка в хотел Ален мак или ЦПШ Христо Проданов, с вечеря, закуска и обяд сух пакет
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Диплом за Млад планинар III ниво
– Бъф с бранд „Дивите козлета“

Цената не включва:
– храна за дните понеделник – сряда и обяд за ден четвъртък!


Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 8 до 12 годишна възраст, участвали в Диви козлета -2-

Важно: В планинска занималня Дивите козлета -3- може да запишем дете, което вече е преминало през предходния етап на занималнята. Това е за ваша сигурност и наше спокойствие! Изключения НЕ СЕ допускат!!! Сигурността е на първо място!


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!