Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 17 юни, 1 юли, 15 юли, 29 юли, 12 август
Място: Лозенска планина, Голо бърдо, Рила планина
Цена: 190 лв
Запази място

Първият етап на Планинска занималня Дивите козлета вече е успешно преминат от вашето дете – това диво, диво козле! Щом сте на тази програма, това е знак че дивото козле е доволно от седмицата на Витоша, научило е доста нови и полезни неща за планинарстването и е готово за новото предизвикателство – второ ниво!

В този етап на Планинска занималня Дивите козлета, малките планинари ще отправят поглед към други планини около София. Вече са опитни в подреждането на раницата, за това храната ще е тяхна грижа. В тази програма ще имат и една нощувка в планината. За нас остава да ги поведем смело и да дообогатим техните знания и умения в планинарството.

В тази програма децата ще се изкачат до първата хижа в България – хижа Скакавица и до Скакавишкия водопад, и разбира се в този район няма как да не посетят прочутите Седем рилски езера… през седмицата, да е по-спокойно!

Ето и примерната програма
ПОНЕДЕЛНИК
Лозенска планина. В този ден ще се запознаем по-подробно с ориентирането. Работа с карта, компас, работа с GPS уред. Разбира се няма да минем без поход и да изкачим връх Половрак! Обяд (собствен) на открито! Слизане към Пасарел или обратно към Лозен, в зависимост от активностите в деня.

ВТОРНИК
Лозенска планина. Ден планиран за метеорология. Как да прогнозираме времето, какви са облаците, кога се получава мъгла и какво да правим при влошаване на времето в планината. Ще се обсъждат опасностите в планината, свързани с времето – гръмотевици, слънчева радиация и малко долекарска помощ. Преходът ще е приятен, с изкачване на връх Попов дял! Обяд на хубаво място, където ще е и по-голямата част от практиката на козлетата!

СРЯДА
Голо бърдо. Не я знаете? Нали 🙂 В този ден ще посетим близка на София планина, над Перник. Основната цел освен похода ще бъде бивака. Няма да носим палатки, а козлетата ще изградят бивак от клони, листа и всичко, намиращо се в гората. Важно е да може да изградим защитено място, ако сме в планината и трябва да се подслоним. Обяд – сух пакет от вкъщи. Разбира се, тази малка и непозната планина няма много маркировка – за това ориентирането тук ще е от голямо значение. Да видим какво научихме понеделник!

ЧЕТВЪРТЪК
Рила планина! В този ден козлетата отпътуват за кк Паничище, където ще ги настаним в уютната хижа Малка Юрта. Днес е планирана разходка до първата българска хижа – Скакавица и до едноименния водопад. Ще се ползва една скрита пътека, да видим уменията на козлетата. Вечеря и нощувка.

ПЕТЪК
Денят! Закуска. Бързо с лифта достигаме до хижа Рилски езера. Разходка из езерния циркус, като в зависимост от групата ще се качат до първото или някое от по-долните езера. Важното е че ще бъдат на това красиво място, ще се разходят доволно и ще обядват край езерата. Връщане към лифта. От Паничище – трансфер до София, ще поспят малко доволни и изморени от деня. Пристигане в София – около 18 ч.


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“


Цена за петдневен лагер: 190,00 лева
Отстъпка за 2-ро дете от семейство: 15,00 лева

Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран микробус
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– една нощувка в хижа Малка Юрта, Паничище с вечеря, закуска и обяд сух пакет
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Диплом за Млад планинар II ниво
– Бъф с бранд „Дивите козлета“

Цената не включва:
– храна за дните понеделник – сряда и обяд за ден четвъртък
– лифт в двете посоки до х. Рилски езера (10,80 лв. с отстъпката при група)
(Лифт не е включен в цената, тъй като при лошо време няма да бъдат качени към езерата, а ще бъдат в района на Паничище)


Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 7 до 12 годишна възраст, участвали в Диви козлета -1-

Важно: В планинска занималня Дивите козлета -2- може да запишем дете, което вече е преминало през предходния етап на занималнята. Това е за ваша сигурност и наше спокойствие! Изключения НЕ СЕ допускат! Сигурността е на първо място!


Какво е мнението на хората за нас във Facebook.

0890182189 Провери за свободно място още сега!