Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 6 - 7 юни
Място: Беласица
Цена: 89 лв
Запази място

Уикенд в Беласица, но не по стандартните пътеки към вр. Радомир. Тази програма е посветена на чудните водопади, спускащи буйни води в река Струмешница и до този дивен триграничен връх – Тумба! 

1 ден Тръгване в 7.00 ч. от паметника Левски. Ще се отправим малко на авторазходка по новата гордост на правителството 😀 Магистрала Струма. Е Кресненското дефиле си е класика… все още няма кой да построи хубав и здрав тунел в България. Та, пристигаме в района на Подгорието и първия ден е посветен на водопадите – Яворнишки, Срамежливия, Дъбицата, Мангъро. Ще имаме възможност да видим уникални вековни дървета и ще се заредим с позитивна енергия. Гушкане на дървета за енергия. Връщаме се от планинската част, за да се настаним в уютна къща за гости в района.

2 ден Днес ще станем рано. Денят ни зове, а целта е да изкачим триграничния връх Тумба. Пътеката ни се вие по серпентини малко, малко, та свят да ни се завие, а след това ще се движим в тесния коридор между Гърция и Македония до връхната точка 1881 м.н.в. на гранична пирамида номер 1. Общо за деня прехода е 8-9 часа, изходна точка е село скрът. Завръщайки се в долната земя ще похапнем в правилната кръчма и да обсъдим прекрасния уикенд.


 Цена 89 лв.

Цената включва:
+ Планински водач;
+ една нощувка със закуска
+ застраховка с лимит 1000 лева.

Цената не включва:
– Транспорт – споделено пътуване (възможност за превоз от нас);
– Храна и разходи от личен характер

Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при несъбран брой: 7 дни