Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 18 август (7 дни)
Място: Родопа планина
Цена: 535 лв
Запази място

Програма по заявка на група!
Моля, ако не сте получили този линк за програмата от заявителя на летуването да не правите заявка.

Програмата:
Ден 1  Среща на паркинга на параклис Пантелеймон в 14.00. Локацията се намира между Пампорово и Смолян. Посещение на смолянската крепост, дело на Юстиниан първи. Мършрутът е много лек. Ходенето в посока е по малко от километър, а панорамата е уникална! Има още едно предизвикателство! Точно на паркинга има стена за катерене, подходяща за малки и големи. Който желае може да я пробва :). След посещението на крепостта се отправяме с колите към село Арда, където ще се настаним в хотела. Следва почивка, след което вечеря и запознаване в детайли с цялата ни програма.

Ден 2  След закуска с колите поемаме към село Бориково. След като паркираме колите, предстои изкачване към обезлюденото село Варад, като нашата цел в този ден е да видим огромната Варатска секвоя. Маршрутът е кръгов и минава през всички махали на древното селище. След похода ще има родопско джакужи (носете си бански).

Ден 3  След закуска се отправяме с колите към село Горна Арда. От там предстои изкачване на панорамна вишка „Лисагора“. Това е новата туристическа сензация на района от горното поречие на река Арда. Конструкцията се извисява 21м над земята. Видимостта от нея е в радиус от 360 градуса, а гледката е спираща дъха. Който не иска да ходи пеша ще има опция да се качи с джип.

Ден 4   След закуска се отправяме с колите към село Бориково. Този ден ще бъде посветен на защитена местност „Бориковска лютина“, където се намира и връх Бориковска лютина. Това е един от районите с най-голямата популация на родопски Силивряк в горното поречие на река Арда. Върхът се извисява на 1346 м.н.в и мощно ребро движещо се успоредно на река Бориковска. Маршрутът е кръгов. Следобед ще отидем в село Кошница, където ни предстои разходка с лодка в приказния каньон „Банята“. Който има желание ще има възможност да се изкъпе в реката.

Ден 5   Забегваме към село Могилица. От там тръгваме пеша към защитена местност „Падала“ и лечебен извор „Лъджата“. Маршрутът минава през обезлюдените села Ореше и Халевина. След извора се поема къмсело Буката, в което се намират Хаджиевите къщи. Те са сходни в архитектурен аспект с прочутите Агушевите конаци. Маршрутът е кръгов.

Ден 6   Отправяме се с колите към село Кремене. В този ден ще посетим района на местността „Сърбинов трап“ именно там, високо в планината се намират обезлюдените села Текюрте и Бухлювица. Те попадат във високите дебри на Кайнадински дял, като са разположени над 1500м.н.в. Ще се насладим на тучни поляни със страхотни гледки. Като черешката на тортата ще бъде връх Сърбинов трап, впечатляващ с внушителната панорама, разкриваща се от величествените му риолитни гиганти. Маршрутът е лек, основно ходенето се осъществява по широк коларски път.

Ден 7   Казваме довиждане на място за настаняване и отиваме в село Смилян, където ще посетим млечен дом „Милкана“. Който иска да си купи млечни продукти от района, това е перфектното място. После се отправя към първенецът на рида Радюва планина, връх Снежанка на който се намира и кулата „Снежанка“. Спокойно, отиваме с колите буквално на върха. В този ден няма да има ходене пеша. Ще се качим на 156 метровата телевизионна кула, от която ще видим къде сме бродили, през последните четири години в които сме обикаляли високите Западни Родопите. Освен хубавата панорама, ще можем да се насладим и на страхотната кухня на ресторанта, който се намира в кулата.


Цена: 535 лева
Цена за деца до 12 г.: 335 лева
Начална дата: 18 август

Цената включва:
+ Цялостна организация на летуването
+ Лицензиран планински водач
+ 6 нощувка в семеен хотел в Арда
+ 6 вечери
+ 6 закуски
+ 5 обяда (при дълъг дневен преход – сух пакет)
+ Планинска застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва:
– Транспорт до начална и крайна точка
– Входните такси за посещаваните обекти
– Храна и напитки, поръчани на място
– Разходи от личен характер

Минимален брой туристи: 13
Срок за уведомяване при не събрана група: 20 дни
В случай на не събран минимален брой туристи програмата може да бъде проведена с доплащане, зависещо от броя записани и с изричното им писмено съгласие!


Отстъпки: учащи и пенсионери -30 лв.
Програмата е подходяща за деца над 5 г. (разбира се проверено е!, но зависи и от детето, и от родителите) Подходяща е и за хора без опит, защото ако решите може да си дадете почивен ден и да не се включите в ходенето.
* Цената за деца до 12 г. е с намалена (детска) порция!

Препоръки към екипировката – прочети тук!

Записваме до запълване на местата
Провери за място 📞 0890182189