Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 02 апр. 2018 - 05 апр. 2018
Място: Стара планина
Свободни места: 30
Цена: 199.00 лева
Запази място

За пълноценно запълване времето на априлската ваканция сме ви подготвили две програми – едната е по Планинска занималня из Витоша и Лозен, а другата е тази програма из Стара планина!

Време е да посетим Географския център на България и да изкачим няколко върха! В тези дни ще наблегнем на опасностите в планината, как да ги избягваме, как да се справяме в критични ситуации и как да помогнем на пострадал в планината.

Ще има и елементи на оцеляване в планината – огън, бивак, пречистване на водата, търсене и набавяне на храна… и още, още, но с тази особеност че ще бъдем настанени в истинска хижа, с една причудлива хижарка!

Ето и програмата:

02.04.2018 г. 
Отпътуване от София през Габрово. Пристигане и настаняване в хижа Узана. Обяд, за да има сили. Време е за запознанство и да направим първите с разходка до Географския център на България. След обяд – екипировката за преходи в планината. Вечеря.

03.04.2018 г. 
Закуска. Опасностите в планината са много. Днес е времето да ги разгледаме в детайли – какви са, какво ги поражда, как да се справим с тях. Всичко това до обяд. Следобедната тема е първа долекарска помощ. Важните действия в планината при нещастен случай. Много практика, чрез игри! Вечеря.

04.04.2018 г.
Закуска. Днес е денят за върха! Изкачване на връх Исполин (1523 м.н.в.).  Ще бъде приятна разходка, децата ще се редуват да водят групата и да вземат важни решения. Връщаме се в хижата за заслужена почивка. След обяд – що е то оцеляване в планината и колко може да издържим в планинска среда – всички тънкости на оцеляването са тук! Вечеря край бивака и огъня!

05.04.2018 г.
Закуска. Ден последен! Време е туристически игри. Ще е много забавно! За обяд сме в хижата, след което потегляме към София. Прогнозно пристигане в София – 17:30 – 18:00 ч.


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“

Минимален брой за една група: 25 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 7 до 14 годишна възраст .


Цена за четиридневен лагер: 199,00 лева

Цената включва:
– транспорт с лицензиран автобус
– 3 нощувки в хижа Узана – общи спални, етажна WC и баня
– 3 пълни пансиона (закуска, обяд, вечеря) + обяд в деня на пристигане
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“

Цената не включва:
– лични разходи