Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 6 август
Място: Родопите, Пирин
Свободни места: По заявка - няма места!
Цена: 295.00 лева
Запази място

Ден 1 Пловдив – Смолян – х. Перелик 
Пристигане в Пловдив. Разходка из Стария град. Среща с групата и отпътуване за Смолян. Разходка из Каньона на водопадите. Привечер пристигаме в хижата. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 х. Перелик – Мугла – х. Чаирски езера
Закусваме и потегляме. Днес ще бъде дълъг и приятен ден. Пътеката ни е високо по билото на Родопа планина и ще имаме прекрасни гледки … Пристигаме в с. Мугла – да бъдем част от „Време разделно“ – ще похапнем вкусно и ще отпочинем. Продължаваме към Чаирски езера. От Мугла се изкачваме за около час до мандрата над селото и продължаваме по горския път за Чаирски езера. Пристигаме в хижата, където ни очакват за вечеря с ароматен боб и вкусен пататник, домашно приготвен хляб, а за десерт овче кисело мляко със сладко от горски плодове. Нощувка.

Ден 3 х. Чаирски езера – х. Триградски скали  
Закусваме мекици със сиренце и чай. Потегляме из родопските пътеки. Спускаме се за малко до реката и от там леко започваме да изкачваме към Триград. Днес е лека разходката и за обяд сме в хижа Триградски скали. Гощават ни с топла супа и още нещо, и сме готови да се потопим в тайнството на подземното царство –  Дяволско гърло. Възможност за посещение на Харамийската пещера с предварителна заявка. Ще посетим и музея на Мечката. Връщаме се в хижата. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 х. Триградски скали – Ягодинска пещера – Огняново
Закуска. Приятна разходка през с. Ягодина до Ягодинската пещера. Посещение на пещерата и пещерното жилище.
От тук с транспорт се запътваме към с. Огняново. Време за отпускане в минерални банейни… Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Огняново – х. Пирин
Закуска. Отново с транспорт до с. Пирин. От там с раници към хижа Пирин. Малко скучно в ниското, че и топло, но поне на път към сърцето на Пирин.

Ден 6 х. Пирин – зн. Тевно езеро
Закуска. По пътеката към Яловарника, Зъбът и Куклите. Ще има време и за връх Каменица – за една по-различна панорама на Пирин… Пристигаме на заслона с Темното езеро. Вечеря и нощ на звездите.

Ден 7 зн. Тевно езеро – х. Вихрен
Закуска. По главното било на Пирин … От Мозговица през Типиците та до Бъндеришки езера. Прекрасна панорама на Пирин … не мога да я опиша тук 🙂 Късен обяд на Бъндеришки езера… не далеч от хижа Вихрен. Пристигаме в хижата. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 х. Вихрен – вр. Вихрен – Добринище
Закуска. Без раници ще се наградим с красивият първенец на Пирин – Вихрен! През Казаните! След връщане в хижата – транспорт до Добринище… А там … време за релакс, джакузи на терасата, парна баня и едно печено прасенце… Може и в градската баня – само 150 стотинки! Вечеря и то какава! Нощувка, може би!

Ден 9 Добринище
Тук вече ставане – кой когато иска! Закуска. Време е да се усмихнем и да набележим планината за 2017 г.!