Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 29 юли 2017 - 06 авг. 2017
Място: Пирин
Цена: 295.00 лева
Запази място

Традиционен поход на приятелите на Бюро Пълдин и Миро.
Тази година по желание на основните виновници за това начинание – походът ще е само в Пирин.

Походът е в памет на нашата голяма и смела планинарка  и приятелка Милена Томова.

Ден 1

Самостоятелно пристигане в Марикостиново. За подготовка преди голямото ходене – ще се разходим из застиналия вулкан Кожух, над Рупите. Може разходка до Роженски манастир или до Самуилова крепост и Петрич – всичко е въпрос на допълнително споразумение. Време е за минерални води и кални бани, а след това приятелска вечеря, спомени и песни 🙂 Нощувка.

Ден 2

Сандански – х Каменица Закуска. Трансфер до Сандански за кафе и кратка разходка из града. (Обяд някъде 🙂) Още малко с бус до местност Попина лъка, а от там по черен път и пътека преход до х. Каменица. За онези на които не им се скучае – разходка за боровинки. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

х. Каменица – върхове и езера Закусваме и потегляме! Днешната ни разходка е до върховете Куклите и Зъба, е … възможно е и Яловарника. Ще има време за гледки и обстойно изучаване на върховете в Пирин. Заслужена почивка и обяд (сух пакет) на Кукленското езеро или където и да е. Връщаме се в хижата за вечеря. Нощувка.

Ден 4

х. Каменица – връх Каменица – заслон Тевно езеро Закуска. Раници на гръб и ходом марш. На беговишки превал оставяме раниците и поемаме към връх Каменица … а само каква гледка се открива от върха. Пред нас е Беллемето и една малка сгушена хижа. Връщаме се при багажа и продължаваме по морени и езера към заслона. Късен обяд сух пакет. Денят не е приключил! Лека разходка 😉 до Джангала. Отново панорамно разучаване на пиринските върхове. Връщаме се в хижата за вечеря с гледка към Каменица. Нощувка. (на заслона няма спално бельо, спалните помещения са с нари). 

Ден 5

зн. Тевно езеро – х. Вихрен Време за закуска. Главното било на Пирин… през Типиците с гледки в ляво и дясно… Ще спрем за почивка на бъндеришки езера (да помислите за обяда!). Недалеч от тук е хижа Вихрен. Има време, за това разходка до Байкушевата мура. Вечеря. Нощувка.

Ден 6

х. Вихрен – връх Вихрен – Муратово езеро Рано, рано към върха. Лека закуска в Казаните. Да погледнем еделвайсите и вече сме на връх Вихрен. Преглед на панорамата от върха … заслужава си. През Хвойнати връх, та до Муратови езера. Обяд в Рая (сух пакет) … Вариант 2 Бъндеришка порта – Бъндеришки чукар и Дончови караули. Връщаме се в хижата за вечеря. –  Нощувка.

Ден 7

х. Вихрен – връх Тодорка – х. Дамяница Закуска. Време е за малко изкачване.. малко малко ама достатъчно. Ще направим хубава разходка между Тодорките. Следва плаж на Тодорини очи, а и може би обяд. Тъй като не бързаме за хижата, ще има време за плаж и на Василашки езера. Като огладнеем тръгваме за хижата, съвсем близо е. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 

х. Дамяница – с. Баня Закуска. Днес имаме малка разходка до място за среща с бусче. Кратка разходка и в Банско (ако искаме де) и бързаме за релакс в басейна. Както обичам да казвам – преди басейна душ и проверка с лакмус. Обяд на свободна консумация… вкусно е! Празнична вечеря с печено прасенце. Нощувка.

Ден  9

Закуска. Време е да си благодарим, че бяхме заедно. Да начертаем следващото ходене и да си пожелаем повече срещи в планината.

 

ВАЖНО!: В програмата може да включим и нови туристи, но при условие, че има места и бъдат с нас на проява преди това екскурзионно! ;-)) За проверка на ракията! 

Цената включва:

  • 8 нощувки (2 в хотел и 6 в хижи)
  • храна (без тази маркирана в тъмно зелено)
  • трансфер Марикостиново – Попина лъка
  • трансфер хотел Бистрица – с. Баня
  • планински водач – Миро
  • планинска застраховка.

Цената не включва:

  • храната маркирана в тъмно зелено
  • разходи от личен характер.

Минимален брой туристи: няма! Максимум: 30
Срок за уведомяване при не събрана група: 24 часа преди отпътуване 😉