Споделяме усмивки в планината :-)
T: 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo

Яко зимно обучение и залез от Черни връх

29 януари (2 дни)
Водачи: Валя и Надя
Запази място
110 лв

Голема планина и връх Чукава

12 февруари (1 ден)
Водач: Александър Николов
Запази място
45 лв

Рилски езера и Зекирица

5 февруари (2 дни)
Водач: Валя Лекова-Станкова
Запази място
105 лв

Мазалат и връх Вълча глава

8 януари (2 дни)
Водач: Александър Николов
Запази място
105 лв

Препасница, Лупова глава и Столо

3 януари (1 ден)
Водач: Александър Николов
Запази място
45 лв

13 години Бюро Пълдин

4 декември
Ами … ето, че годините минават и малко по малко ние си растем. Освен че растем на години, растем и на екип. Това показва, че вървим с малки...
Запази място
0 лв

Чудна Рила – Харамията и Скакавица

6 ноември (2 дни)
В продължение на хиляди години ледниците са дълбали по твърдият гранит, шлифовали са склоновете до съвършенство, отнасяйки огромни късове скала и моделирали пукнатини и цепки, докато се формира красивият облик на връх Харамията( 2465м.). Днес върха с гордост се оглежда в езерата Бъбрека, Трилистника и Рибното езеро( част от 7-те рилски езера), и ни кани да му гостуваме. Намира се в северозападна Рила, в Дамгския дял на планината и е част от главният балкански вододел, разделяйки водите на реките Черни Искър и Джерман. 1 ден     8:00 потегляме от стадион Васил Левски в посока Паничище. Ще ползваме еднопосочно лифта до х. Рилски езера, където ще се освежим с по чаша кафе или чай. Отправяме се в посока връх Харамията, минавайки покрай Рибното езеро. Оттук започва нашето изкачване към върха, като денивелацията е абсолютно приемлива и лека. На върха ще направим и вкусен обяд наслаждавайки се на гледките. Потегляме обратно, като на малко след Рибното езеро ще променим маршрута и по живописна пътека през гората ще се спуснем към хижа Ловна, където ще ни чакат за вкусна вечеря. Следва киновечер на планинарска тематика, която ако времето позволява може да се осъществи и под звездите. 2 ден     Доволно наспани и след обилната закуска ще се отправим към първата хижа в България и едноименния водопад. Разходката е приятна, макар и първоначално да не изглежда така. От хижа Скакавица ще се изкачим да проверим замръзнал ли е водопада, а след това ще хапнем топла супа. Спускаме се до колите, като при желание и време, може да се потопим в минералните води на Сапарева баня. Цена 120 лв. Цената включва: + Планински водач + Нощувка в хижа със закуска + Застраховка с лимит 1000 лв. Цената не включва: – Храна – Транспорт – Билет за лифт и лични разходи Минимален брой туристи: 7 Срок за уведомяване при несъбран брой: 3 дни Програмата се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки действащи към момента на провеждането ѝ! Максимален брой туристи за проявата 12 с личен превоз до начална и от крайна точка. Програмата ще се проведе на територията на Национален Парк Рила и ще се съобразим с правилата за пребиваване в района. Следите от нашия престой там трябва да са сведени до минимум. Водачът си запазва правото при рязка промяна на метеорологичната обстановка да промени (отмени) програмата, с оглед осигуряване на безопасността на групата.
Запази място
120 лв

Есен из Родопите от връх Милеви скали

6 ноември (2 дни)
Есен е! Планината е в хиляди цветове, а топлото слънце може само да засили желанието за преходи из планината. А тя е Родопа… омайната Родопа е наистина чудна есента! Каним те на една яка пешеходно – жп-ейна разходка из Родопа планина, по Чепинското корито и до обзорния връх Милеви скали. Разбира се, няма как без топлото гостоприемство на планината в една малка уютна хижа и чаровен хижар! Ще има малък купон, носете си нотните тетрадки! Приключението ще завърши с разпускане в минерален басейн, една голяма награда за хубавата разходка из Родопа планина! Защо този маршрут? Красотата на Родопа планина – есен Връх Милеви скали – обзорен поглед към Родопите и Рила Есенни цветя – много, много, много, постлани из пътеките Релакс в минерален басейн Малко да се качим на теснолинейката Удобен маршрут за личен превоз Усмихнат планински водач и организатор Ден 1     Варвара – Долене – Милеви скали Среща на групата в с. Варвара. в 8:30 ч. Отпътуване за гара Долене с теснолинейката. Следва изкачването на връх Милеви скали (1593 м.н.в.). няма да бързаме – имаме цял ден на разположение да се наситим на пременените в багри Родопски гори. От върха се открива зашеметяваща гледка към Пирин и Рила и разбира се есенна Родопа планина! След времето за обяд и почивка е редно да повървим още… Но вече леко спускане към хижата… както казва една видна наша туристка – нито е равно, нито е боре, ама е хубаво! Чудният домакин Жоро ще ни очаква за есенната планинарска вечер. Заредени вкусни гозби и питиета. Време за приятна планинарска вечер! Ден 2     х. Равно боре – Варвара Закуска. Лека разходка по панорамна пътека към Варвара. Ще се спрем на руините на крепост над Чепинска река и не след дълго сме в селото. Време е да покажем снажно тяло и да се отдадем на релакс в минералната вода. Обядваме и време за есенно слънчеви бани. Отпътуване за София и кои от където е. Цена 120 лв. Цената включва: + Планински водач и цялостна организация + 1 Нощувка в хижа Равно боре със закуска + Билет Варвара – Долене + Застраховка с лимит 1000 лв. Цената не включва: – Храна – Транспорт – Лични разходи Минимален брой туристи: 7 Срок за уведомяване при не събран брой: 3 дни Програмата се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки действащи към момента на провеждането ѝ! Максимален брой туристи за проявата 12 с личен превоз до начална и от крайна точка. Изискване към екипировката – прочети тук!
Запази място
120 лв

Свищиплаз, Копривщица и първенецът Богдан

23 октомври (2 дни)
Една чудна програма в две планини – връх Свищиплаз и Старопланинското било и връх Богдан – първенецът на Средна гора. Недалеч от София, по билото от Златишкия преход до вр. Свищиплаз ще бъде много приятно ходене, подходящо за деца и по-малко активни туристи. Гледките са много! Културно-историческата част ще обхване Златица и възрожденска Копривщица. Неделната разходка ще бъде още по-приятна, макар и из букова гора. Ще има гледки, само елате да ги споделим заедно. Ден 1 Отпътуване от София в 8:00 ч. посока Златица. Подбалканския път е много живописен есен, ще се радваме на цветове между Стара планина и Средна гора. От Златица се изкачваме по тесния път към проход Кашана. От тук е и нашата приятна панорамна разходка до вр. Свищиплаз. Около обяд ще сме на билото – ето защо си вземете сандвичи за чудно хапване с гледка. Връщаме се до изходна точка по самото било и още 1-2 върха за разкош! След като се върнем в ниското ще се разходим из Златица – часовниковата кула и водопада в близост до Златишкия монастир. Отпътуване към Копривщица. Настаняване в къща за гости, а след това – разходка по калдаръмените улички. Ден 2  Ще закусим и след ароматното кафе поемаме по пътеката към върха. Бук до бук и помежду тях пак бук! Приятна разходка, като за целия ден ще е около 7 часа, но напълно подходяща и за деца. От връх Богдан ще направим чудни снимки към заобикалящите ни планини, някои от които все още снежави. Връщаме се до изходна точка, а спрямо времето и обстановката ще решим дали ще споделим напитка или хапване преди да отпътуваме към София. Цена 130 лв. Цената включва: + Планински водач и цялостна организация; + Нощувка в къща за гости в Копривщица + Застраховка с лимит 1000 лева. Цената не включва: – Транспорт – споделено пътуване (възможност за превоз от нас); – Храна и разходи от личен характер Минимален брой туристи: 7 Срок за уведомяване при не събран брой: 3 дни Програмата се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки действащи към момента на провеждането ѝ! Максимален брой туристи за проявата 12 с личен превоз до начална и от крайна точка.
Запази място
130 лв

Чудни панорами от Белмекен и Полежан

16 октомври (2 дни)
Защо да задоволим душата си само с един връх, като може да са два. А какво по хубаво от това, ако се намират в две различни планини. Супер. Нека добавим и комфорта на минералната вода, която ще изцеди умората от първия връх и ще зареди сили за втория! Когато говорим за панорами … има доста върхове задоволяващи окото и душата, а есента ще рисува още по-пъстра картина. Ето защо сме избрали два чудни върха с още по чудни гледки. Не е нужно да ви разказваме какви са те … това просто трябва да бъде видяно, а пътя до тях извървян. Тръгваме! Програмата: Ден 1 Срещата на групата и отпътуване от София в 7:30 ч. През Юндола се изкачваме към язовир Белмекен. Ден едно започва! С изкачването нагоре ще се радваме на повече и повече гледки. На върха ще има време за чай и леко хапване, за много снимки и гледки във всички посоки. Обратно към колите, може да стоплим тялото с топла супа и чай по пътьом, и продължаваме към Пирин планина. Нощувката ще е на границата не между две, а между цели три планини – в уютен хотел с чудни домакини, храна и магията на термалната вода! Ден 2 Закуската може да е в раницата, ще я хапнем на лифта. Бързаме да сме първи на х. Гоце Делчев, за да има време и за един чай с мед от шишарки на брега на Безбожкото езеро. От тук вече заредени от вчерашния ден, потегляме към един прекрасен връх, на странично пиринско било – връх Полежан. Изкачването му ще ни предложи около 3 часа страхотни пирински гледки, а от върха гледката е неразказваема … гледаш и мълчиш… и пак гледаш. Наистина тази картинка ще остане дълго време в съзнанието ви, а и цялата тази двудневна разходка, на тези хубави места, с онези хубави хора! Чуден и още по-вкусен разбор в проверено заведение преди да се качим в колите. Може да бъдем благодарни, че споделихме усмивки заедно! Отпътуване към родните ни къщи. Цена 155 лв. Цената включва: + Цялостна организация и планински водач + 1 нощувки с вечеря и закуска във вила Минерал 56 в с. Баня + Планинска застраховка с лимит 1000 лв. Цената не включва: – Транспорт до начална и от крайна точка – Храна и напитки, поръчани на място – Разходи от личен характер Минимален брой туристи: 7 Срок за уведомяване при не събрана група: 3 дни Програмата се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки действащи към момента на провеждането ѝ! Максимален брой туристи за проявата 12 с личен превоз до начална и от крайна точка. В програмата може да се включите и само за един от дните. Събота – връх Белмекен, неделя – връх Полежан. Цената за еднодневна програма е 45 лева. Позвънете, ако имате нужда от информация за този вариант в дните.
Запази място
155 лв