Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 10 мар. 2018 - 11 мар. 2018
Място: Стара планина
Available Seat: 7
Цена: 109.00 лева
Запази място!

Връх Ботев е най-високия връх в Стара Планина със своите 2376 м.н.в. и според нас е един от най-капризните върхове за изкачване! Известен е с това, че е най-ветровитото място в държавата ни, и поради това трябва да сте късметлии, при планирането на изкачването до него. Маршрутът от север минава през хижа Плевен и попада в територията на национален парк „Централен Балкан“, а пътеката минава покрай границите на Резерват „Северен Джендем“ и царството на кафявите мечки у нас. Със своята 800 метрова скална стена за катерене и алпинизъм Северният Джендем е най-свирепото място в България, както за туризъм така и за оцеляване.

Подарете си едно приключение до връх Ботев през зимата и покорете себе си, а не върха! Едно изкачване на Балкана, което дълго ще препраща своя ек и ще ви направи подвластни на зимните гледки и ходения!

Защо този трип?

  • Зимно изкачване първенецът на Балканите – връх Ботев 2376 м.н.в.
  • Нощувка на върха – в новата туристическа спалня
  • Невероятната бяла панорама от върха
  • В царството на Северен Джендем
  • Най-добрият планински водач
  • Усмихнат планински придружител с кана вино и топъл чай

Програмата в детайли:

1 ДЕН Троян – х. Плевен
Тръгване от паркинга пред главния вход на стадион Васил Левски в 8.00 часа. Отпътуваме към Априлци. Изкачване до х. Плевен за около 1,30 ч., където ще имаме време за почивка и чай. От тук започва същинското изкачване към върха! Изкачването е с 1000 метра положителна денивелация и е с продължителност около 4 часа. Пътеката ще следва зимната маркировка и ще ни изкачи на билото. В ранния следобед се очаква да бъдем на балканския първенец! Време е да развеем знамето и да се наситим на времето със себе си! Гледки, гледки, гледки! От север на юг, от запад на изток! Настаняване в туристическата спалня на самия връх! Вечеря на свободна консумация. Бонус в програмата – нощен връх Ботев и гледката към България!!! Заслужава си да се види! Нощувка, евентуално.

2 ДЕН Първенецът на Стара планина – Ботев!
Закуска. По обратния път към хижа Плевен се спускаме за около 3 часа. Ще имаме време за почивка и чай и тръгване към паркинга при транспорта. Заслужена награда ще е минералния басейн в Чифлик и обяд в култово заведение. Около 17.00 отпътуване към София. Прогнозно пристигане в София около 19.00 часа.


Трудност: 8-10

Водач: Тихомир Димитров – алпийски водач

Включено: Транспорт; Нощувка в тур. спалня връх Ботев, Планински водач, Планинска застраховка

Не е включено: Храна, лични разходи

Наем: Снегоходки – при запитване


Минимален брой туристи: 7
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни