Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 03 февр. 2018 - 06 февр. 2018
Място: Стара планина
Available Seat: 20
Цена: 229.00 лева
Запази място!

За междусрочната ваканция сме ви подготвили две програми – една с насоченост Зимно планинарство и още една с насоченост Ски.

Всички знаем за ползите от планинарството, но малко знаем за важните неща, когато го практикуваме през зимата. Това е програмата, в която ще заложим на особеностите за предвижване зимата. Ще изучим в детайли опасностите в планината и как да ги заобикаляме. Разбира се ще трябва да се научим да строим снежни заслони, иглу, хижа, да палим огън при -10 градуса.

В тези дни ще се запознаем с нужната екипировка за зимни преходи, както и екипировката, с която алпинистите по света изкачват 6-7-8 хилядниците! Уау! Няма място за шеги, нещата са сериозни, особено зимата!

Ще бъдем настанени в истинска хижа, с една причудлива хижарка! А мястото е повече от благодатно за туризъм и игри. Намираме се в местност Узана, където е разположен географския център на България.

Ето и програмата:

3.02.2018 г. 
Отпътуване от София в 9:00 ч. Пътуването ще е през Габрово. Пристигане и настаняване в хижа Узана. Обяд, за да има сили. Време е за запознанство и да направим първите стъпки в снега. След обяд – екипировка за зимни преходи. Екипировката на алпинистите. Вечеря.

4.02.2018 г. 
Закуска. В днешния ден се посвещаваме на техниката за предвижване в планината. Ще разгледаме важните неща при преходи в планината. Всичко това до обяд. След обяд – що е то зимуване в планината и може ли да пренощуваме в хижа във снега. Зимни биваци, огън в снега и нещо да изпечем. Време за почивка в хижата, след което филм за лавините. Вечеря.

5.02.2018 г.
Закуска. Днес е денят за върха! Изкачване на връх Исполин (1523 м.н.в.).  Ще бъде приятна разходка, децата ще се редуват да водят групата, да правят пъртината и да вземат важни решения. Връщаме се в хижата за заслужена почивка. Вечеря и след нея ще спретнем купон!

6.02.2018 г.  
Закуска. Ден последен! Време е зимни игри. Ще е много забавно! За обяд сме в хижата, след което потегляме към София. Прогнозно пристигане в София – 17:00 ч.


Цената включва: 3 нощувки в хижа в общи помещения, 3 пълни пансиона + обяд в деня на пристигане, планински водачи, планинска и здравна застраховка с лимит 1000 лв.

Цената не включва: разходи от личен характер

Отстъпки:
– Диво козле -20,00 лева.
– второ дете от семейство -20,00 лева.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни