Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 30 юни 2018 - 08 юли 2018
Място: Родопа планина
Available Seat: 20
Цена: от 279.00 лева
Запази място!

Този маршрут е вариант на първия, който разписахме по заръка на СУ „Отец Паисий“ – Враца през 2009 г. От тогава маршрутът е в основата на една от най-продаваните ни пешеходни програми за екскурзионни летувания – Родопи 301.

В тази програма ще разкрием пред децата най-красивото от Родопа планина. Чудни скални образования, мистичен тракийски певец, подземното богатство и силата на водата, да вае форми в скалата. Част от програмата са и родопски села с характерна архитектура, богата история и чаровни хорица.

Нека децата да се потопят в тайнството и очарованието на Родопа планина – планината с душа!

Програмата в детайли:

Ден 1 Пловдив – Чудните мостове
2,3 км. преход, денивелация общо +196 м., -196 м. / 1 час

Самостоятелно пристигане в Пловдив. Трансфер до хижа Скални мостове. Настаняване в хижата и инструктаж и указания за предстоящата седмица в планината. Следва разходка до първата в програмата ни родопска прелест – природна забележителност Чудните мостове. Връщане в хижата – игри за опознаване на групата. Лагерен огън! Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Глухите камъни – х. Изгрев
12,4 км. преход, денивелация общо +730 м., -585 м. / 5 часа

Закуска. През този ден е възможно групата да се забави с пристигането си в крайната цел. Това винаги се дължи на многото диви ягоди и малини из пътеката, която ще следваме. Това няма да е особен проблем, тъй като похапваме в движение. Пристигане в хижа Изгрев за обяд. Следобедна разходка до местност – Десетте братя. Обратно в хижата за почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 3 м. Кукувица – с. Широка лъка
11,1 км. преход, денивелация общо +336 м., -1000 м. / 5 часа

Закуска. В днешния ден ще имаме отегчително слизане през махала Кукувица. За обяд трябва да сме в архитектурния резерват – село Широка лъка. Обядваме, след което разглеждаме селото, къщите, черквата и ще потърсим някоя баба да изпее родопска песен! Връщаме се за вечеря. Нощувка.

Ден 4 Гела – Мугла
12,9 км. преход, денивелация общо +893 м., -978 м. / 4,5 часа

Закуска. Трансфер до с. Гела – място, по предания, родно за Орфей. Време е за пешеходен преход до с. Мугла. По преценка на водачите може да бъде изкачен един от най-обзорните родопски върха – връх Орфей (2188 м.н.в.). Спускане към с. Мугла. Настаняване и време за обяд. Следобедна разходка до Казанджи дере. В района на селото е сниман част от филма „Време разделно“. Връщаме се обратно в хотела. Време е за вечеря и сън. Нощувка.

Ден 5 Чамла – Чаирски езера
10,4 км. преход, денивелация общо +515 м., -469 м. / 5 часа

Закуска. Пешеходен преход до Чаирски езера, като преди това ще се отклоним до тайнственото Кралство Чамла… подгответе паспортите и визите за проверка! Обяд в хижата. Следобедна разходка из пияната гора и красивите свлачищни езера! Вечеря! Уникално вкусно е! Пръстите да си оближеш! Нощувка.

Ден 6 Чаирски езера – Триград
9,8 км. преход, денивелация общо +532 м., -748 м. / 5 часа

Закуска. Пешеходен преход до Триград, през дъхава иглолистна гора и обширни родопски пасища. Лека разходка с достатъчно време за спиране и наслаждаване на въздуха, картините… за всичко! Обяд в хижата. Кратка почивка и е време за посещение на пещера Дяволско гърло и Триградското ждрело. Обратно в хижата за вечеря. Нощувка.

Ден 7 Триград – Ягодина
11,2 км. преход, денивелация общо +615 м., -686 м. / 5,5 часа

Закуска. Скромно изкачване и вече е равно 😉 Първата цел за деня е панорамна площадка при връх св. Илия – Орловото око! До там няма да е трудно. Време за фотолов на селфита и панорамни снимки! Малко след пладне ще сме в Ягодина, където ни очакват с вкусна гозба за обяд. Запазваме си час за Ягодинска пещера, която ще посетим следобед. Вечеря в къщата. Нощувка.

Ден 8 Ягодина – Пловдив

Закуска. Трансфер до Пловдив през Кричим. Предаване децата на родителите им! Това беше! Сигурни сме, че ще са доволни.


Цена при 30 деца/2 водачи: 279,00 лева
Цена при 19 деца/2 водачи: 309,00 лева
За училищен отдих и дати по заявка и спрямо заетостта на хижите:
Цена при 30 деца/1 водач и 2(3) учители: 289,00 лева

Цената включва: 4 нощувки в хижи (общи помещения) и 3 нощувки в къщи за гости, всичката храна от вечеря в ден 1 до закуска в ден 8, трансфер Пловдив – Чудни мостове, трансфер Широка лъка – Гела, превоз на багаж Широка лъка – Мугла, трансфер Ягодина – Пловдив, двама планински водач, планинска и здравна застраховкa

Цената не включва: Разходи от личен характер

Минимален брой туристи: 19
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Програмата е подходяща за деца навършили 7 г.