Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 15 юли 2018 - 21 юли 2018
Място: Рила
Available Seat: 19
Цена: от 299.00 лева
Запази място

Една програма за летуване в прекрасната Рила планина! За малко по-големи ученици и почти младежи и девойки 🙂

Класическа разходка из Рила с посещение на известния циркус на Седемте рилски езера, Скакавишкия водопад и най-старата хижа в България. В тази програма пътеката ще изкачи подрастващите планинари до символа и гордостта на българския алпинизъм – връх Мальовица. Разбира се важна част за духа на младия планинар е изкачването на първенецът на България и Балканите – връх Мусала!

В Рила на младите планинари ще покажем и един по-малко известен езерен циркус, но много впечатляващ!

Време е за летуване, ето защо грабвайте раниците и обувките и напред към началната точка!

 

Програмата в детайли:

Ден 1.  х. Малката Юрта

Среща на групата 11:00 ч. стадион Васил Левски – София. Трансфер с микробус/автобус до к.к. Паничище. Пристигане и настаняване в хижата. Следобедна разходка за опознаване възможностите на групата. Вечеря.

Ден 2. вр. Зекирица – х. Рилски езера
11,1 км. преход, денивелация общо +870 м.; -301 м.
Закуска. Приятна разходка с леко изкачване до първенецът на Лакатишка Рила – вр. Зекирица. От тук има прекрасна гледка към мальовишкия дял… цел на нашата банда в идните дни. От върха кратко спускане и поемаме към мястото – наша база през следващите 3 дни – х. Рилски езера. Обяд сух пакет по рилските пътеки и поляни. Настаняване в хижата. Вечеря.

Ден 3.  вр. Кабул – хижа Скакавица
13,3 км. преход, денивелация общо +866 м.; -866 м.

Закуска. Днешната разходка ще ни отведе до причудливи места! Е малко пот ще се лее, но има и изкачване. Важното е, че сме с малката раница. Класически по пътеката за езерния циркус – седем рилски езера. От тук след като се наситим на гледката – следва изкачване към връх Кабул. Върхът извисяващ се между третото езеро – Бъбрека и най-високия рилски водопад – Скакавица! Гледката е страшна ? Връщането ще бъде през най-старата хижа в България – Скакавица. Обяд сух пакет, където е удобно и с красива гледка! Връщане в хижата за вечеря.

Ден 4. Урдини езера!
16,4 км. преход, денивелация общо +1190 м.; -1190 м.
Закуска. Епичен ден! Една запомняща се разходка в езерното царство на Рила! Време да посетим магичните и причудливи Урдини езера. Връх Харамията за след закуска, още малко и сме в Урдин циркус. Време е да се наситим на тишината, спокойствието и очарованието… Рай! Обяд край езерата! Връщаме се през пътека, от където ще се опитаме да погледнем и обхванем в един кадър всичките седем рилски езера! Пристигаме в хижата за вечеря – заредени от шеметния ден!

Ден 5.      Седем рилски езера – вр. Мальовица
16,9 км. преход, денивелация общо +1113 м.; -1506 м.

Закуска. Днес по позната ни вече пътека покрай езерния циркус. Ще се изкачим до първото езеро, и насълзени от щастие ще се наситим на гледката! Време е да потегляме по билото над красивите Урдини езера! Неусетно ще минем върховете Дамга и Додов, а пред нас е един от най-красивите български върхове – Мальовица! Време е за обяд с панорама на 360 градуса. От тук вече започваме слизане покрай Еленино езеро и хижа Мальовица до Планинската школа. Настаняване. Вечеря и релакс. ?

Ден 6. Йончево езеро – Страшно езеро
11,3 км. преход, денивелация общо +908 м.; -908 м.

Закуска. Излетна разходка или ден за почивка. Решавате сами, но ние ви препоръчваме да ни последвате. Клин клин избива, а мускулна треска се бори с ходене! ? Днешната програма е да достигнем до Страшното езеро. Пътеката първо ще премине през Йончево езеро. Кратка почивка и през скалните блокове навлизаме под шеметните зъбери на венеца от върхове – Попова капа, Купена… Орловец и Злия зъб… Обяд в това страховито място и е време да се върнем до планинската школа. Трансфер до к.к. Боровец и настаняване в хотел. Време е за истински релакс! Вечеря.

 

Ден 7.      вр. Алеко – вр. Мусала
12,9 км. преход, денивелация общо +795 м.; -795 м.

Закуска. С кабинковия лифт до х. Ястребец,. Време е да начертаем маршрута и да го изпълним! Целта е през връх Алеко до първенеца на България и Балканите – връх Мусала 2925 м.н.в. От горе ще наблюдаваме мусаленските езера и се пита в задачата колко са те? Връщането до лифта през заслон Ледено езеро и хижа Мусала. Кацаме в Боровец, вземаме багажа и потегляме към София. Пристигане в София около 19:00 ч.


Цена при 30 деца/2 водачи: 299,00 лева
Цена при 19 деца/2 водачи: 349,00 лева
За училищен отдих и дати по заявка и спрямо заетостта на хижите:
Цена при 30 деца/1 водач и 2(3) учители: 299,00 лева

Цената включва:
– цялостна организация на летуването и
– 4 нощувки в хижи (общи помещения)
– 1 нощувка в ЦПШ Мальовица (стая 4 легла / WC)
– 1 нощувка в хотел *** / **** в к.к. Боровец
– всичките хранения от ден 1 обяд, до ден 7 обяд
– трансфер София – к.к. Паничище
– трансфер к.к. Мальовица – к.к. Боровец
– трансфер к.к. Боровец – София
– двама планински водачи
– планинска и здравна застраховка

Цената не включва:
– разходи от личен характер

Минимален брой туристи: 19
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни


Програмата е подходяща за деца навършили 12 г.