Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 18 юни, 2 юли, 16 юли, 6 август
Място: Плана, Лозенска пл., Голо бърдо, Стара планина
Available Seat: 15
Цена: 179.00 лева
Запази място!

Първият етап на Планинска занималня Дивите козлета вече е успешно преминат от вашето дете – това диво, диво козле! Щом сте на тази програма, това е знак че дивото козле е доволно от седмицата на Витоша, научило е доста нови и полезни неща за планинарстването и е готово за новото предизвикателство – второ ниво!

В този етап на Планинска занималня Дивите козлета, малките планинари ще отправят поглед към други планини около София. Вече са опитни в подреждането на раницата, за това храната ще е тяхна грижа. В тази програма ще имат и една нощувка в планината. За нас остава да ги поведем смело и да дообогатим техните знания и умения в планинарството.

 

Ето и примерната програма

ПОНЕДЕЛНИК

Плана планина. В този ден ще се запознаем по-подробно с ориентирането. Работа с карта, компас, работа с GPS уред. Разбира се няма да минем без поход и да изкачим връх Манастирище! Обяд (собствен) на открито! Посещение на ступата в село Плана.

ВТОРНИК

Лозенска планина. Ден планиран за метеорология, опасности в планината и първа долекарска помощ. Преходът ще е приятен, с изкачване на връх Половрак! Обяд на заслона под върха, където ще е и по-голямата част от практиката на козлетата! Може да се носят продукти за цър-пър!

СРЯДА

Голо бърдо / Колош планина. В този ден ще посетим близка на София планина. Основната цел освен похода ще бъде бивака. Няма да носим палатки, а козлетата ще изградят бивак от клони, листа и всичко, намиращо се в гората. Важно е да може да изградим защитено място, ако сме в планината и трябва да се подслоним. Обяд – сух пакет от вкъщи.

ЧЕТВЪРТЪК

Стара планина! В този ден козлетата отпътуват за Стара планина. Днес е планирана разходка до връх Тодорини кукли – обзорен връх, източно от Петрохан. В темите за разговор ще са начин и темп на предвижване, маркировката лятна и зимна, големите пешеходни маршрути в България – Е3, Е4 и Е8. Обяд сух пакет от вкъщи. Настаняване в творческа къща Петрохан (старият Петров хан, по чието име носи и прохода). Вечеря. Планинарска вечер и беседа на тема Международен маршрут Е3 и българската му част от вр. Ком до н. Емине.

ПЕТЪК

Денят! Закуска. Строева колона и напред! Посоката е запад, а целта е връх Ком. Върхът, освен че е красив и обзорен, той е и историческо място. Това е началото на Международен маршрут Е3 в българската му част. На самият връх има мраморен блок с барелефния образ на Иван Вазов – първият председател на Българското туристическо дружество. Поместено е и част от стихотворението му „На Ком“.

Оттук окото волно прегради не намира.
Вселената пред мене покорно се простира.
Душата гордо диша. От тия планини
умът към нещо светло, голямо се стреми.

Слизане към хижа Ком. Отпътуване за София през Берковица и Петрохан.


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“

Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 годишна възраст .


Цена за петдневен лагер: 179,00 лева
Отстъпка за 2-ро дете от семейство: 15,00 лева

Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран микробус
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– една нощувка в творческа къща Петрохан с вечеря, закуска и обяд сух пакет (вр. Ком)
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“
– Диплом за Млад планинар II ниво
– Бъф с бранд „Дивите козлета“

Цената не включва:
– храна за дните понеделник – сряда и обяд за ден четвъртък

Важно:
В планинска занималня Дивите козлета 2 може да запишем дете, което вече е преминало през предходния етап на занималнята. Това е за ваша сигурност и наше спокойствие!