Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 02 апр. 2018 - 05 апр. 2018
Място: Витоша
Available Seat: 20
Цена: 99,00 лева
Запази място!

Планинска занималня „Дивите козлета“ е една различна програма, която със сигурност ще посее зрънцето на планинарството у вашето дете! През априлската ваканция ще се постараем да уплътним с много емоции четири от дни.

Програмата за тази група ще комбинира по малко от първо и по малко от второ ниво на Планинската занималня Дивите козлета. Важното ще е крайния резултата – а именно любов към планината и важните неща, когато сме на поход.

В случай, че дивото козле иска на лагер – заповядайте в същия период с нас на Узана – Географски център на България в уютната хижа с най-яката хижарка! Програмата >>ТУК<<

 

Ето и примерната програма

ПОНЕДЕЛНИК

Планините в България – планинското богатство на нашата Родина. Ще се спрем по конкретно на Рила, Пирин, Стара планина, Родопите и накрая Витоша … Дендрариумът на Витоша – запознаване с дърветата в парк Витоша. След като хапнем – първа тема за планинарството – темп на ходене в планината, преодоляване на различни терени при планински преходи. Ама разбира се – туристически преход, е ще има време и за игри!

ВТОРНИК

Каква е маркировката в планината – къде трябва да се движим, за да е безопасно … Туристически преход, по време на който ще търсим маркировката. Обяд в гората. След обяд също важна тема – ориентиране в планината – по слънцето, по обекти в природата, по обекти в града. Разбира се има време за игри!

СРЯДА

До обяд ще учим какви опасности крие планината и как трябва да се справяме с тях. Туристически преход. След обяд – алпийски възли – къде и как да ги използваме! Ще научим няколко възела, а след това преминаване на различни терени с помощта на алпийските възли и други туристически хитрини 😉 Няма как да минем без игри с туристическа тематика!

ЧЕТВЪРТЪК

Как, защо и къде да изградим бивак в планината – избор на място, видове биваци. Бивак от подръчни материали. Разпъване на палатка – класика! Обяд – около бивака. Самостоятелно приготвяне на обяда и печене на огън. Важна част от планинарството и оцеляването в природата. Днес ще бъде ден за игри!

 


Отпътуване: 8.30 часа
стадион „Васил Левски“

Връщане: 18.00 часа
стадион „Васил Левски“

Минимален брой за една група: 15 деца
Срок за уведомяване при не събран брой деца: 7 дни
Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 годишна възраст .


Цена за четиридневен лагер: 99,00 лева

Цената включва:
– ежедневен транспорт с лицензиран микробус
– планински водач, инструктор по туризъм и вид спорт
– обучение по описаната програма
– екипировка за провеждане на обученията и игрите
– туристически игри и състезания
– застраховка „Злополука“ и застраховка „Планинска“

Цената не включва:
– храна и лични разходи