Търси в сайта
T: 02 4 182 189; 0890 182 189 E: info@prikluchenia.com
default-logo
Датa: 02 Дек. 2017 - 03 Дек. 2017
Място: Стара планина
Available Seat: 21
Цена: 89.00 лева
Запази място!

През 2017 година, с променена визия но не и идея, продължихме започнатите преди 4 години Детски крайградски лагери. Това лято – само за два месеца, вече Планинска занималня Дивите козлета, събра в своя „бивак“ 171 деца, а 32 от тях повториха и потретиха в програмите ни на Витоша, Юндола и Рила! Разбира се този успех не би бил възможен без нашите усмихнати водачи и инструктори, които успяха да заинтригуват малките човечета към идеята Планинарство! Доволните усмивки по детските лица са радост за нас и екипа ни, и искаме да Благодарим на всички родители, че се довериха на младия ни екип и непознатата фирмичка за планинарски програми! Огромно!

Време е да се видим отново – да срещнем учителите и учениците в планината отново, за последен път през тази година, на зимния планинарски преход и купон за всички Диви козлета! 

Мястото на срещата не е случайно – Петровия хан! Мястото, където много пъти е отсядал Иван Вазов при своите посещения на Стара планина! Чест гост е бил Константин Иречек, а все още се пази и стаята в която гост е бил Н.В. Княз Александър I Батемберг.

Време е за зимен преход по билото на Стара планина!

Програмата е само за деца, които са били част от Планинска занималня Дивите козлета 2017 или от Планинските лагери – Юндола и Рила. Всички нови Козлета, ще ги приемем с усмивка в някоя от следващите ни програми!

Ето програмата:

2 Декември Отпътуване от стадион Васил Левски – 9:00 ч. Пристигане и настаняване в хотела. След което групата се отправя на зимен преход. В зависимост от метеорологичните условия водачите ще решат посоката. На запад посока връх Ком или на изток – връх Тодорини кукли. Със сигурност и двата върха няма да бъдат достигнати поради късия ден, но по време на прехода ще бъдат разучавани основните техники за преходи при зимни условия. Разбира се, ще има стоп-паузи за игра – зима е!
Връщане в хотела и подготовка за празничната вечер. Вечеря с много забава, игри, песни и танци!

3 Декември Сутрешна зимна фи-зарядка 😉 Закуска. Време е за зимен бивак – казвали му иглу ( при наличие на достатъчно сняг! ). Обяд в хотела и потегляме към с. Искрец. Ще посетим една малка пропастна пещера и ще проследим къде реката се губи и показва на повърхността. Пристигане в София около 16:00 ч.


База за настаняване: Хотел Петрохански кристали е разположен на самия проход Петрохан. Това е мястото където именно Петър е отворил своя хан през 1868 г., а днес наричаме прохода Петрохан – съкратено от Петровия хан. Сградата е триетажна и разполага с две столови – ресторант и обновения хан. На разположение на козлетата ще бъдат стаи с две и три легла (всяка с WC). Сградата е отоплена с локално парно. Има камина в ресторанта.


Инструктори при 20 деца: 3 (трима)

Необходима лична екипировка за всяко дете:
Раница, туристически обувки или здрави зимни обувки (може зимни ботуши), яке, зимен панталон/грейка, полар или не дебел пуловер, зимно яке, шапка и ръкавици, слънчеви очила, фенерче или челник, съд за вода, чорапи и тениски за смяна. Дрехи за хотела – свободен избор, нека да имат джапанки за баня. Препоръчително е да не носят скъпи вещи – таблети, електронни игри и др.

Цената включва:
– цялостна организация и планински водачи / инструктори
– 1 нощувка в хотел
– храна ( 1 закуска и 1 обяд)
– една празнична вечеря с напитки, музика и танци
– транспорт с лицензиран микробус
– материали и съоръжения за провеждане на обученията и игрите
– планинска и здравна застраховка

Цената не включва:
– лични разходи
– храна за обяд в първия ден

Минимален брой туристи (козлета): 20
Срок за уведомяване при не събрана група: 7 дни